Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.01.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Lake Placid 2023: Alppiyhdistetyn pujottelu ja ampumahiihdon sekaparisprintti päivän suomalaislajit universiadeissa

Tänään Lake Placidin suomalaisohjelmassa oli alppia ja ampumahiihtoa. Huomenna luvassa vilkas suomalaispäivä.

Alppihiihdossa laskettiin alppiyhdistetyn pujottelu. Emil Keränen oli kisan kuudes ja hyvän suomalaispäivän täydensi Niklas Järvikare 11:nnellä sijallaan. Kisan voiton vei Espanjan Albert Ortega.

– Päällimmäisenä hienoisesti pettynyt olo. Oli ihan hyvää laskemista, mutta harmittavasti se pujotteluosuuden loppupuoli meni vähän huonommin. En oikein saanut siinä käännöksiä osumaan hyvin uraan, ja sain vähän huonot vauhdit siihen lopputasaiselle ennen maalia. Siinä tuli myös ylempänä ihan snadi virhe. Väliajoissa olin ihan hyvissä vauhdeissa, ja tänään olisi ollut mitalikin ihan realistisesti saavutettavissa. Mutta oli hyvä preppaus pujottelua ajatellen, sain tatsia rinteeseen ja pujottelustartin alle, mikä on ehdottomasti positiivinen asia. Rinne on hyvässä kunnossa, aika jäinen ja ihan pikkuisen murtuu paikoittain, mutta todella hyvä, analysoi Keränen suoritustaan.

– Oli ihan hyvä lasku ja toi enemmän itsevarmuutta tuleviin kisoihin. Hyvin mielin tästä jatketaan, kiteytti Järvikare.

Ampumahiihdon sekaparisprintistä suomalaisille kuudes sija

Ampumahiihdossa kilpailtiin tänään sekaparisprintissä. Suomen joukkueessa hiihtivät Hilda Kukonlehto ja Matias Maijala. Suomalaiset hiihtivät tasapainoisella esityksellään kuudenneksi, eroa kärkeen kertyi +2.17,9.  Kisan voiton vei Tsekki ennen Ranskaa ja Ukrainaa.

– Alku lähti hyvin käyntiin. Ekalle makuulle tein muutamat siirrot, kun tuuli oli vähän kohdistuksesta muuttunut. Siitä tuli lippaalta nollat ja pääsin toisena lähtemään toiselle hiihtolenkille. Pysty meni ihan hyvin ja siitä sitten hyvällä sijalla vaihtoon. Toisella lenkillä makuu meni hyvin, mutta vikalta pystyltä tuli ehkä vähän liian nopeasti ammuttua ja jouduin yhdelle sakkokierrokselle. Hiihto oli tänään ihan hyvää, ja joukkueena ihan hyvä suoritus meiltä, Kukonlehto kertoi.

– Jalat on nyt aivan hapoilla. Eka kertaa hiihdin tällaisen parisprintin. Oli lyhyt lenkki ja paljon ylämäkiä, ja latu oli aika kova. En tiedä johtuiko siitä vai mistä, että meni hapoille. Ammuntaa pitää parantaa, tuli aika monta ohilaukausta tänään. Aivan liikaa, Maijala harmitteli.

Suomalaiset Lake Placidissa 17.1.

Ajat Suomen aikaa

Kilpailevat:
16.05 Maastohiihto N, 5 km (p) (Tiia Olkkonen, Hilla Niemelä, Siiri Kaijansinkko, Hanna Ray, Vilja Kauranen)
16.30 Alppihiihto N, suurpujottelu, 1. kierros (Fanny Rintanen)
17.00 Freestyle N, slopestyle, karsinta (Viivi Paljärvi)
17.35 Maastohiihto M, 10 km (p) (Juha Nurmi, Verneri Poikonen)
18.00 Pikaluistelu M, 1500 m (Samuli Suomalainen)
19.30 Alppihiihto N, suurpujottelu, 2. kierros
20.00 Lumilautailu N, slopestyle, karsinta (Karoliina Wuorivirta

Kisatapahtumia striimataan livenä verkossa osoitteessa https://www.fisu.tv/

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Lue lisää aiheesta