Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.01.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Lake Placid 2023: Maastohiihdon mitalijuhlille jatkoa – Hilla Niemelälle kultaa perinteisen vitosella

Hilla Niemelä on hiihtänyt kultaa Lake Placidin universiadeissa perinteisen hiihtotavan viiden kilometrin kilpailussa. Niemelän esitys oli ylivoimainen, eroa sprintin voittaneeseen Viron Mariel Pullesiin kertyi yli 17 sekuntia.

– Vähän on epätodellinen olo, mutta erittäin tyytyväinen olen. Tavoite oli lähteä rauhallisesti, koska vaikka viisi kilometriä on lyhyt matka, niin siellä oli paljon mäkiä. Tiesin myös, että pystyn kiristämään loppua kohden. Oli raskasta, mutta hiihto oli hyvin kontrollissa koko ajan. Kaikki jäi ladulle, mutta en joutunut hidastelemaan sen takia, että hapottaa liikaa.

– Kiitos Kristalle (Pärmäkoski) suksista, ja huoltotiimille – aivan käsittämättömän hyviä suksia ollut ihan koko viikon. Tiimihenki on ollut huikea, täällä on ollut sairaan mukavaa. Uskon, että se kantaa hedelmää, koska ollut niin hyvin tiimi kasassa.

Niemelä edustaa Ikaalisten Urheilijoita ja Tampereen urheiluakatemiaa. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa ja häntä valmentaa Ville Niemelä.

Kisatapahtumia striimataan livenä verkossa osoitteessa https://www.fisu.tv/

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Lue lisää aiheesta