Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.01.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Lake Placid 2023: Niemelälle kultaa takaa-ajokisassa

Hilla Niemelä on voittanut toisen kultamitalinsa Lake Placidin universiadeissa. Hän pääsi viiden kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisaan 18 sekunnin marginaalin turvin eilisen ylivoimaisen esityksen jälkeen. Niemelä kasvatti eroa jo yli 20 sekuntiin, mutta Viron Mariel Pullesin kova veto viimeiseen pitkään nousuun kavensi eron noin kymmeneen sekuntiin. Niemelä kesti ja tuli maaliin ykkösenä 7,8 sekunnin turvin.

– Tosi tyytyväinen olen. Oli tänään aika raskasta. Latu oli nihkeä ja aika hidas, mutta onneksi oli riittävä ero tuonne taakse. Vaikka vähän meinasin tummua tuolla tokalla kierroksella, niin se silti kuitenkin riitti, iloitsi Niemelä.

Niemelä edustaa Ikaalisten Urheilijoita ja Tampereen urheiluakatemiaa. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa ja häntä valmentaa Ville Niemelä.

Kisatapahtumia striimataan livenä verkossa osoitteessa https://www.fisu.tv/

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Lue lisää aiheesta