Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.01.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Lake Placid 2023: Maijala kuudes ampumahiihdon yhteislähtökisassa

Universiadien toiseksi viimeisenä kilpailupäivänä lauantaina nähtiin suomalaisväriä ampumahiihdossa ja alppihiihdossa.

Ampumahiihdossa kisattiin yhteislähtökilpailut, joihin pääsivät osallistumaan kolmen edellisen kilpailun perusteella 30 parasta. Miesten 15 kilometrillä Matias Maijala otti kisojen toisen henkilökohtaisen pistesijansa, ja oli tasapainoisella esityksellään kuudes. Hän oli syystäkin tyytyväinen kisaansa.

– Sehän meni aivan mahtavasti. Ekat pari kierrosta peesailin muita ja pidin vähän paikkaa. Makuut meni aivan mahtavasti, aivan niin kuin viimeksikin. Sitten taas hiihtelin siinä, sain itse asiassa kiinnikin muutamia sillä kierroksella. Pystystä tuli kaksi, en edes muista mitä siinä tapahtui. Sitten vikalla pystyllä ajattelin, ettei tässä ole oikeasti hävittävää, että antaa paukkua, ja sitten siitä tuli nollat. Se oli vähän riskillä otettu, ja se kannatti, Maijala kertoi.

Miesten kisan voitto meni Ranskan Axel Garnierille.

Naisten 12,5 km sujui tsekkiläiskomennossa Kristyna Otcovskan ottaessa ykköspaikan. Sanni Oikkonen oli kisassa 12:s ja Sofia Joronen oli 16:s. Hilda Kukonlehto keskeytti.

– Kiva päättää nämä kisat parhaaseen suoritukseen. Ammunta oli ihan hyvää lukuun ottamatta ekaa pystyä, mutta onneksi vikalta pystyltä pystyin selviytymään vain ykkösellä, niin tuli ammunnallisesti ihan hyvä kisa. Hiihtokin kulki oikein hyvin, niin hyvä kisa takana, iloinen Oikkonen summasi.

– Urheilijat suoriutuivat enemmän kuin hyvin. Kaksi sijoitusta hyvin kymppisakissa ja sprinttiviesti oli tosi hyvä. Aina ei voi tietää tästä ampumahiihdosta minkälainen on lopputulos. Vaikka kovaa hiihdettäisikin ja suksi olisi hyvä, niin siinä on se toinenkin puoli. Mutta hyvällä mielin kisat paketissa, hyvin suoriuduttu, totesi valmentaja Pasi Sormunen.

Universiadien alppihiihto päättyi miesten pujottelukisaan

Alppihiihdossa laskettiin miesten pujottelu. Kisan voitto meni alppiyhdistetyn super-G:n ja suurpujottelun voittaneelle Tsekin Jan Zabystranille. Suomalaisista Niklas Järvikare onnistui molemmissa laskuissaan ja oli 17:s.

– Ihan hyvät tunnelmat. Kaksi ihan onnistunutta laskua, pitää olla tyytyväinen. Jyrkän laskeminen oli paljon parempaa toisella laskulla, niin jäi hyvä maku suuhun. Universiadit on ollut tosi kiva kokemus, kertoi Järvikare.

Emil Keräsen sijoitus oli 22:s, ja miehen tunnelmat olivat pettyneet kisan jälkeen.

– Olen kyllä tosi pettynyt, en saanut tuohon toiselle laskulle oikein yhtään väliajan jälkeistä pätkää, vähän liikaa liike sivulle ja ylös, ei ollut mitään rytmiä tuossa eli ei siitä oikein tullut mitään. On ollut kuitenkin tosi siisti reissu, ollut tosi hyvä tunnelma rinteessä ja ollut kiva päästä laskemaan varsinkin noita vauhtilajeja, kun en ole todella pitkään aikaan laskenut niitä kunnolla. Vähän olen itse yllättynyt siitä, että parhaat tulokset tuli combista ja suurpuikasta. Ne eivät kuitenkaan ole mun ykköslajeja. Puikka nyt on ollut viime aikoinakin vähän hankalaa, että ehkä tämä pujottelukisa nyt kiteyttää tämän kauden suorittamisen, Keränen summasi kisamatkaansa.

Suomalaiset Lake Placidissa 22.1.

Ajat Suomen aikaa

Kilpailevat:
17.05 Maastohiihto M, yhteislähtö, 30 km (v) (Verneri Poikonen, Juha Nurmi, Eero Iso-Tryykäri)
20.05 Maastohiihto N, yhteislähtö 15 km (v) (Tiia Olkkonen, Vilja Kauranen, Siiri Kaijansinkko, Sanni Oikkonen, Sofia Joronen)

Kisatapahtumia striimataan livenä verkossa osoitteessa https://www.fisu.tv/

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Lue lisää aiheesta