Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.01.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Friuli-Venetsia Giulia 2023: Ampumahiihtäjät sekaviestin seitsemänsiä, alppihiihdossa laskettiin super-G:t

Viimeisenä kisapäivänä EYOF-areenoilla nähtiin suomalaisia alppihiihdossa tyttöjen ja poikien super-G:ssä sekä ampumahiihdon sekaviestissä.

Tyttöjen super-G:ssä voitto meni Sveitsin Laura Huberille. Aada Marttila oli parhaana suomalaisena 22:s. Aada Kanto oli 26:s, Isabel Söderström 31:s ja Kaisu Jaakkola 35:s.

Poikien super-G:ssä ykköspaikan otti tiukassa sadasosakamppailussa Unkarin Attila Banyai. Suomalaisista Rene Linnatsalo oli 33:s, Felix Maksimow 37:s, Altti Pyrrö 46:s ja Jasper Palosaari 47:s.

– Vauhdikas ja haastava super-g-kisa. Monelle meidän laskijalle tämä oli ensimmäinen tällä tasolla tehty super-g-kilpailu eli siinä mielessä arvokasta kokemusta tarttui tästä päivästä matkaan. Tuloksellisesti Marttilan Aadan sija oli tosi pirteätä ja rohkeata laskemista, ja muutenkin koko joukkueelta hyvää ja ennakkoluulotonta tekemistä, summasi valmentaja Arttu Niemelä.

Ampumahiihdossa kisattiin sekajoukkueviesti. Mitalit jaettiin Ranskalle, Saksalle ja Italialle, Suomi oli kilpailun seitsemäs. Joukkueessa hiihtivät Saga Hurskainen, Inka Hämäläinen, Kaapo Saarinen ja Jimi Klemettinen.

– Hyvä viesti kokonaisuutena, seitsemäs sija on meille hyvä sijoitus. Koko tiimi onnistui tänään todella hyvin ja kovissa paikoissa saatiin varapatruunoilla taulut alas. Huollolle erityiskiitokset liukkaista suksista, valmentaja Maija Holopainen veti yhteen viestipäivää.

Lue lisää aiheesta