Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.03.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Olympiavoittaja Mika Laitinen 50 vuotta

Mäkihypyn olympiavoittaja Mika Laitinen täyttää tänään 50 vuotta.

Puijon Hiihtoseuran 18-vuotias hyppääjä Mika Laitinen valittiin viimeisenä urheilijana mukaan Suomen olympiajoukkueeseen Albertvillen kisoihin 1992. Normaalimäen kilvassa Laitinen sijoittui mainiosti viidenneksi, mikä olikin paras vanhan tyylin hyppääjien henkilökohtainen saavutus koko kisoissa kärkimiesten käyttäessä läpimurron tuona talvena tehnyttä V-tyyliä. Joukkuemäessä Laitinen, Ari-Pekka Nikkola ja Risto Laakkonen tekivät vanhalla tyylillä varmat suoritukset, ja Toni Nieminen nosti Suomen viimeisellä hypyllään olympiavoittoon ohi Itävallan.

Seuraavina talvina Laitinen perehtyi itsekin V-tyylin saloihin. Hän saavutti normaalimäen pronssin ja joukkuekullan Thunder Bayn MM-kisoissa 1995. Kauden 1995/96 loistavana ponnistajana tunnettu kuopiolainen aloitti loistavasti: hän voitti joulukuussa viisi maailmancupin osakilpailua mukaan lukien mäkiviikon avauskilpailun Oberstdorfissa. Paha kaatuminen Garmisch-Partenkirchenin harjoituksissa uudenvuodenaattona katkaisi kuitenkin kilpailukauden. Laitinen saavutti vielä MM-joukkuekullan Trondheimissa 1997. Hän päätti loukkaantumisten sävyttämän mäkihyppyuransa vuonna 2000.

 

Teksti: Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto
Kuva: KOK