Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.04.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suvi Pajunen Olympiakomitean vastaavaksi fysioterapeutiksi

Olympiakomitean osa-aikaiseksi vastaavaksi fysioterapeutiksi on valittu urheilufysioterapeutti Suvi Pajunen, 35. Hän aloittaa tehtävässä 11.4.2023 ja tehtävä on määräaikainen 30.6.2026 saakka. Pajunen on toiminut aikaisemmin mm. Suomen maastohiihtomaajoukkueen vastuufysioterapeuttina ja Kilpa- ja huippu-urheiluinstituutti Kihun urheilufysioterapeuttina. Olympiakomitean vastaavan fysioterapeutin tehtävänä on kehittää ja johtaa valtakunnallista urheilufysioterapeuttien verkostoa, sparrata ja tukea toimintaympäristöjen ja lajien fysioterapeutteja sekä valmistella ja johtaa monilajisten arvokisojen fysioterapiatoimintaa yhdessä muun terveydenhuollon tiimin kanssa.

– On hienoa päästä tukemaan ja kehittämään suomalaista urheilufysioterapeuttien verkostoa ja urheilufysioterapian toimintakulttuuria yhdessä asiantuntevan yhteisön kanssa. Nykyaikainen urheilufysioterapia on viimeisten vuosien aikana vakiinnuttanut asemaansa osana suomalaista urheiluvalmennusta ja tätä kehitystä tulemme eri toimintaympäristöissä jatkamaan, toteaa Suvi Pajunen.

– Urheilun asiantuntijatoiminnan rakenteet ovat kehittyneet valtavasti viimeisen viiden vuoden aikana. Olemme päässeet urheilijoiden ja valmentajien tueksi yhteiseen työympäristöön valmennuskeskuksissa ja urheiluakatemioissa, joissa yhteinen osaaminen ja toiminnan laatu pääsee kehittymään. Tähän kokonaisuuteen on tärkeä kiinnittää myös seura- ja maajoukkueiden asiantuntijat sekä urheilijoiden tiimeissä toimivat erityisosaajat. Suvi on ollut ansiokkaasti mukana toimintaympäristön kehitystyössä sekä omalla toiminnallaan edistänyt moniammatillista tiimityötä olympia- ja maajoukkueympäristöissä. Pääsemme yhdessä jatkamaa kehitystyötä siitä kehityskaaren pisteestä, jossa nyt olemme, ja jonka mahdollisuudet ja haasteet Suvi hyvin tuntee, kertoo Olympiakomitean ja Kihun ylilääkäri Maarit Valtonen.

Suvi Pajunen tulee liittymään osaksi Olympiakomitean asiantuntijatoiminnan tiimiä, jossa toimivat eri asiantuntijaosa-alueiden verkostojohtajat psyykkisen valmennuksen, ravitsemuksen, fysiikkavalmennuksen, kaksoisuratoiminnan, paralajien luokittelun, testauksen ja seurannan sekä lääkäritoiminnan osa-alueilta.

 

Lisätiedot

Suvi Pajunen, 040 831 8360

Antti Paananen, 044 541 3651