Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.04.2023 | Olympiakomitea | Tiedote

Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 25.4.2023

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 25.4. Hallitus päätti kevätvuosikokoukselle tehtävistä esityksistä ja kävi strategista lähetekeskustelua huippu-urheilun kokonaisuudesta, Olympiakomitean tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmasta ja hallituksen oman toiminnan kehittämisestä.  Käytiin keskustelua erityisesti lasten ja nuorten kilpailutoimintaan liittyen.

Olympiakomitean kevätkokous järjestetään 30.5.

Hallitus päätti kutsua Suomen Olympiakomitean sääntömääräisen vuosikokouksen koolle 30.5. ja hyväksyi samalla kokouksen esityslistan. Hallitus päätti esittää vuosikokoukselle hyväksyttäväksi vuoden 2022 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Hallitus päätti myös jäsenistön aloitteen mukaisesti esittää kevätkokoukselle Olympiakomitean sääntöjen muuttamista. Hallitus esittää sääntöihin useita päivityksiä, jotka perustuvat syyskokouskeskusteluihin vuosina 2021 ja 2022 sekä talven 2022 jäsenkyselyn tuloksiin, jäsenjärjestöjen toiminnanjohtajien antamaan palautteeseen sekä jäsenjärjestöjen tammikuussa 2023 antamaan kirjalliseen palautteeseen.

Hallituksen esitys sääntömuutokseksi on Olympiakomitean sääntöjen mukaisesti ollut Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) tarkastuksessa ja PRH:n yhdistysrekisterissä ennakkotarkastuksessa. Sääntömuutoksessa keskeisenä uudistuksena on muutos Olympiakomitean hallituksen vaaliin. Jatkossa koko hallitusta ei valita kerralla ja hallituksen vaalissa luovutaan suhteellisesta vaalitavasta. Lisäksi Olympiakomitean kolme päävalintaa kirjataan yhdistyksen sääntöihin. Päävalinnat ovat liike ja liikunnallinen elämäntapa, seura- ja jäsentoiminta ja huippu-urheilu.

Olympiakomitean syysvuosikokous järjestetään 28.11.

 

Tavoiteasiakirja päivitetty – Taina Susiluoto ANOCin oikeudelliseen komiteaan

Hallitus totesi, että Olympiakomitean ja opetus- ja kulttuuriministeriön välinen tavoiteasiakirja on päivitetty. Päivitetty versio vuosille 2023-2024 on valmisteltu yhdessä OKM:n kanssa. Hallitus hyväksyi tavoiteasiakirjan osaltaan.

Jatkossa opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Olympiakomitea tarkastelevat tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutumista ja kehittymistä kaksi kertaa vuodessa pidettävissä keskusteluissa. Tavoiteasiakirjan mukaisesti Olympiakomitean toimintasuunnitelmaprosessi kytketään vuorovaikutteisesti osaksi lajiliittojen, liikunnan aluejärjestöjen, muiden liikuntajärjestöjen sekä muiden toimijoiden suunnitteluprosesseja. Tavoiteasiakirja on avoin ja kehittyvä. Seuraava laajempi tavoitekeskustelu käydään syksyllä 2024, jolloin määritellään tavoitetasot vuoteen 2028 asti.

Lisäksi hallitus totesi, että Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto on pyydetty kansallisten olympiakomiteoiden keskusjärjestön oikeudellisen komitean (ANOC Legal Commission) jäseneksi. Hallitus vahvisti nimeämisen.

Suomen Olympiakomitean hallituksen seuraava kokous järjestetään tiistaina 30.5.

Kokouksen pöytäkirja (PDF)