Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Unelmien liikuntapäivää juhlistetaan jälleen 10.5. – ”Unelmien liikuntapäivä tekee osansa suomalaisten toimintakyvyn kohentamiseksi”

Suomalaisten liikkumattomuus ja toimintakyvyn heikkeneminen ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Toimintakyvyn heikkenemisen tuomat kustannukset on tunnistettu ja liikkumisen tuomia hyödyt ovat nousseet esiin yhä vahvemmin.

Keskiviikkona 10.5. vietettävä Unelmien liikuntapäivä juhlistaa kaikenlaista liikkumista ja kannustaa jokaisen liikkeelle itselle sopivalla tavalla. Unelmien liikuntapäivä on loistava mahdollisuus löytää oma liikkumisen ilo uuden liikuntamuodon siivittämänä tai viettää hetki tutun suosikkiharrastuksen parissa.

– Haluamme, että Unelmien liikuntapäivä tekee osansa suomalaisten toimintakyvyn kohentamiseksi ja innostaisi mahdollisimman monen liikkeelle, toteaa Olympiakomitean liike- ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo.  

Oma tapa liikkua voi olla vaikkapa työmatka jalan tai pyörällä, iltalenkki lemmikin kanssa, avoimet treenit paikallisessa urheiluseurassa tai omien ajatusten tuulettamista luonnossa. Unelmien liikuntapäivä haluaa rohkaista jokaista löytämään oman tavan liikkua. Liikkumisen ei tarvitse tapahtua hiki päässä puuskuttaen, vaan liikkuminen voi tapahtua juuri itselle sopivalla tavalla.

– Unelmien liikuntapäivällä haluamme nostaa esiin sen, että jo pienet teot ovat merkittäviä. Jo yksittäisillä arkisilla liikunnallisilla valinnoilla voi olla suuri vaikutus yksilön hyvinvointiin, Keskitalo summaa.

Liikunnallista tekemistä ympäri Suomen!

Unelmien liikuntapäivänä on järjestetty paljon mahtavia tapahtumia – niin myös tänä vuonna!

Tekemistä Unelmien liikuntapäiväksi löydät kuntien ja eri toimijoiden sivuilta ja sosiaalisen median kanavista tunnisteella #unelmienliikuntapäivä sekä Suomisportista. Kuntasi eri toimijoiden sivustoja seuraamalla löydät varmasti mieluisaa tekemistä lähialueeltasi! Alla esimerkkejä Unelmien liikuntapäivän tarjonnasta.

 

Salo Salossa järjestetään huikea kattaus eri toimijoiden toteuttamia tapahtumia kaiken ikäisille. Kaikki alueen tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja tekemistä löytyy kaikenikäisille.

Kotka Kotkassa eri toimijat järjestävät Unelmien liikuntapäivänä aktiviteetteja aina jousiammunnasta cheerleadingiin ja norsupallosta sähköpyöräilyyn.

Pirkkala Pirkkalan keskusurheilukentällä ja sen lähiympäristössä on tarjolla runsaasti tekemistä lapsille, nuorille ja perheille. Tapahtuma tarjoaa huikean mahdollisuuden tutustua eri harrastuksiin alueella.

Kemi Monipuolista tekemistä Kemissä kaiken ikäisille aina aamusta iltapäivään. Tuolijumppaa, kahvakuulaa, tanssia, pelejä ja leikkejä.

Helsinki Unelmien lavatanssit Kansalaistorilla Dallapéen tahtiin tuo aitoa lavatanssitunnelmaa keskelle Helsinkiä. Tapahtumaan voivat osallistua kaikenikäiset joko tanssien tai fiilistellen.

Senioreiden maksuton liikuntatapahtuma Myllypuron kirjastolla liikuttaa senioreita sekä jumpaten että kävellen.

Turku Unelmien liikuntapäivä ja Liikunnan superviikko Turussa huipentuu Kupittaanpuistossa, jossa Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry järjestää kaksi tapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen, koulujen ja sidosryhmien kanssa.Päivällä Kupittaanpuistossa tarjotaan muun muassa lajikokeiluja lähialueen alakoululaisille, illalla koko perheille.

Pyhäntä Unelmin liikuntapäivä voi olla myös mitä parhain hyötyliikuntapäivä! Pyhännän roskien keräystalkoot kutsuu kunnan asukkaat tekemään hyvää sekä luonnolle että itselleen.

Katso Unelmien liikuntapäivässä mukana olevien kuntien lista tästä

 

Aiempina vuosina Unelmien liikuntapäivää vietettiin yli miljoonan suomalaisen voimin. Tehdään tämä jälleen tänä vuonna, eikö niin? Innosta myös kaverisi liikkeelle!

Millainen on sinun Unelmien liikuntapäiväsi? Jaa Unelmien liikuntapäivän hetkiä ja fiiliksiä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Annetaan liikkeen ilon näkyä ja kuulua!

 

Mikä Unelmien liikuntapäivä?

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Lue lisää Unelmien liikuntapäivästä

Lataa Unelmien liikuntapäivän materiaalit ja somekuvat tästä

 

Lisätietoja:

Matleena Livson, liikunnallisen elämäntavan erityisasiantuntija, matleena.livson@olympiakomitea.fi

Lue lisää aiheesta