Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.06.2023 | Olympiakomitea | Uutinen

Liikunta ja urheilu näkyvästi esillä SuomiAreenassa 

Yhteiskunnallinen festivaali SuomiAreena järjestetään jälleen kesällä Porissa. Tänä vuonna MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä tapahtuma on jo kesäkuun viimeisellä viikolla.  

Liikunta ja urheilu ovat hienosti läsnä koko SuomiAreena-viikon ajan. Viikko huipentuu perjantaihin, jolloin urheilu on yksi päivän virallisista teemoista. 

Alle olemme koonneet liikunnan ja urheilun tärpit viikon seuraamiseen. SuomiAreenan sisällöt ovat kävijöille ilmaisia. Kaikki keskustelut voit katsoa suorana tai tallenteena MTV Katsomossa.   

Perjantaina 30.6. MTV-lavalla on luvassa neljä huippukeskustelua alkaen klo 10: 

Järjestäjänä Special Olympics Finland – Suomen Paralympiakomitea

Special Olympics on kansainvälinen urheiluliike, jossa on mukana lähes 5 miljoonaa kehitysvammaista. Suomi osallistuu juuri ennen SuomiAreenaa Berliinissä pidettäviin kesämaailmankisoihin, joissa sinivalkoisia värejä kantaa 64 urheilijaa. Miksi kehitysvammaiset jätetään yhteiskunnassamme marginaaliin? SuomiAreenassa äänessä ovat kehitysvammaiset urheilijat – jokainen kertoo oman tarinansa marginaalista menestykseen. 

 

Järjestäjinä Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ja Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta 

Onko korruptiota suomalaisessa urheilussa vai esiintyykö sitä vain ulkomailla, kun suuret rahat liikkuvat? Milloin urheilun piirit ovat liian pienet ja yksittäisellä henkilöllä liikaa positioita? Korruptio eli vaikutusvallan väärinkäyttö koskettaa kaikkia liikunta- ja urheilukulttuurin osa-alueita. Se ulottuu epäeettisestä vaikuttamisesta ja harmaan alueen päätöksenteosta rikosoikeudellisesti rangaistaviin tekoihin. Keskustelussa puhumme urheilun korruption tunnistamisesta ja torjumisesta.

 

Mikä yhdistää heitä: lapset, nuoret, työikäiset ja ikäihmiset? Mikään ryhmistä ei liiku terveytensä kannalta riittävästi. Suomalaisten heikkenevä toimintakyky uhkaa työuria ja horjuttaa hyvinvointia. Samalla varusmiespalveluksen aloittavilla on yhä heikompi fyysinen kunto. Liikkumattomuuskriisi syvenee ja hyvinvointivaltiolle on luvassa kylmää kyytiä, ellei kehitystä saada pysäytettyä. Miten Suomi saadaan liikkeelle? Katso striimi tästä.

 

Liikkumisen riemua on tarjolla SuomiAreena-viikon torstaina 29.6., kun luvassa on uimari Matti Mattssonin aamulenkki! Tekir, MTV ja Olympiakomitea toteuttavat aamulenkin SuomiAreenan aamussa klo 8.30–9.15. Tule mukaan liikkumaan kävellen tai hölkäten, vaihtamaan kuulumisia ja starttaamaan päiväsi hyvässä seurassa olympiamitalisti Mattssonin kanssa! Lähtöpaikkana Porin Raatihuoneenpuisto klo 8.30.

Muita liikunnan ja urheilun tärppejä SuomiAreena-viikkoon: