Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.06.2023 | Olympiakomitea | Artikkeli

112 tuntia ratkaisee liikkumattomuuskriisin – SuomiAreenassa pureuduttiin liikunnan ja urheilun teemoihin

Liikunta ja urheilu olivat poikkeuksellisella tavalla esillä tämän viikon Porin SuomiAreenassa. ”Politiikan festivaalilla” keskusteltiin muun muassa urheilun vastuullisuuskysymyksistä ja liikunnanopetuksesta sekä etsittiin poliittisia ratkaisuja liikkumattomuuskriisiin.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto nosti esiin Huomenta Suomen haastattelussa perjantaina myös jokaisen suomalaisen oman vastuun siinä, että liikunnallinen elämäntapa tehdään osaksi arkea ja tapakulttuuriamme.

Susiluoto huomautti, että liian monen valveillaoloaika – niin työaika, koulu- tai opiskelupäivä ja vapaa-aika – vietetään lähes kokonaan paikallaan ja nenä kiinni ruudussa. Arjessa on siten myös monta mahdollisuutta olla kääntämässä suuntaa.

– Me olemme valveilla 115 tuntia viikossa. Jos ihminen hikijumppaa niistä 3 tuntia, se on tosi hyvä. Mutta keskeistä olisi keskittyä siihen, mitä ihminen tekee loput 112 tuntia. 112 – se on kansallinen hätätila ja sieltä nämä ongelmat juontuvat, täräytti Susiluoto.

Ratkaisuja kriisiin etsittiin muun muassa Olympiakomitean ja Liikunnan Aluejärjestöjen paneelissa ”Liikkumattomuus romuttaa hyvinvointivaltion”, jossa keskustelivat Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren, Puolustusvoimien Pääesikunnan koulutuspäällikkö Kari Pietiläinen, THL:n johtaja Mika Salminen ja Olympiakomitean Taina Susiluoto. Puhujat olivat yksimielisiä siitä, että liikkumattomuus vaikuttaa kaikkiin elämänalueisiin, ja ratkaisuja tulee siten rakentaa mm. työelämässä, urheiluseuroissa, puolustusvoimissa, kunnissa, kouluissa ja sote-sektorilla.

 

Keskustelua aiheesta jatkuu sosiaalisessa mediassa tunnisteella #LiikettäSuomeen.

 

Katso täältä Susiluodon haastattelu Huomenta Suomessa

Katso täältä ”Liikkumattomuus romuttaa hyvinvointivaltion” -paneelikeskustelu

 

Voit katsoa muita SuomiAreena-keskusteluja tallenteena tästä:

 

Lue lisää aiheesta