Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.07.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Chengdu 2023: Naisten ja miesten koripallojoukkueet puolivälieriin

Suomen naiset ottivat toisen voittonsa universiadien koripalloturnauksessa kaatamalla Brasilian 89–63. Sara Bejedi oli tänäänkin iskussa kentällä ja nakutti Suomelle yhteensä 22 pistettä. Myös Lotta-Maj Lahtinen oli hyvässä pelivireessä 17 pisteellään.

– Tämä oli hieno joukkuevoitto meille. Vastassa oli melko isokokoinen ja vahva Brasilia, mutta onnistuttiin kääntämään tämä peli meille puolustuksen kautta ja eliminoimaan heidän vahvat isot sisäpelaajansa. Hyvä ja laadukas puolustaminen loi meille energiaa siihen, että oltiin hyökkäyspäässä vapautuneita, ja heitettiin rohkeasti ja hyvällä tarkkuudella, etenkin kaukaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti pudotuspelejä, summasi päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Suomen joukkue miesten koripallossa.

Miesten joukkue sai vastaansa Korean ja hoiteli sen lukemin 80–56. Suomen paras pistemies oli 20 pistettä tehtaillut Mustapha Amzil.

– Tiedettiin, että korea on todella liikkuva, aktiivinen ja aggressiivinen joukkue, mutta myös siinä mielessä harvinainen, että se on ainoa joukkue, joka me voitetaan lähtökohtaisesti kiloissa. Sitä myötä musta tuntuu, että me hallittiin levypallopelaamista muutamaa mustaa hetkeä lukuun ottamatta, ja kun jatkettiin masiinaa ja pidettiin homma käynnissä 40 minuuttia, niin kyllä se siinä ajassa kääntyi, sanoi päävalmentaja Danny Jansson.

Taekwondossa kovatasoinen parikisa

Frans Salmi ja Linda Räkköläinen kisasivat taekwondossa liikesarjojen parikilpailussa. Pari sai karsinnassa pisteet 6,230, joka ei riittänyt jatkopaikkaan.

– Liikkeet eivät oikein tänään tulleet synkassa. Totta kai harmittaa, että virheitä tuli. Mukana oli kovia arvokilpailukävijöitä ja kansainvälisistä kisoista tuttuja kasvoja, joten taso oli kyllä tänä vuonna tosi kova, Linda Räkköläinen summasi.

Ihanamäelle tappio judon toisella kierroksella

Judossa Eetu Ihanamäki sai alle 81-kiloisten sarjan avauskierroksella vastaansa Brasilian Tiago Menetez Pinhon. Ihanamäki oli kohtaamisessa vahvempi ja eteni toiselle kierrokselle Azerbaidžanin Magerram Imamverdieviä vastaan. Vastustaja oli kovempi ja suomalaisen tie katkesi siihen.

– Vähän huonosti ottelin ja vastustaja oli parempi tuossa toisessa ottelussa. Ekassa riitti kunto, toisessa alkoi vähän hyytymään. Kokemuksena tämä on ollut hieno, ensimmäinen monilajitapahtuma itselle, Ihanamäki sanoi.

Alle 63-kiloisissa Emilia Kanerva sai avauskierroksella vastaansa Hollannin Nadiah Krachtenin, joka voitti ottelun ja Kanervan matka katkesi siihen.

Neliottelu päätökseen – ampumaurheilussa kivääriammuntaa

Rytmisessä voimistelussa Emilia Helin ja Elisabeth Jamil jatkoivat 4-otteluaan keila- ja nauhaohjelmilla. Jamil sai keilaohjelmasta 25,100 pistettä ja hänen sijoituksensa oli 20:s. Nauhaohjelman pisteet olivat 26,050 ja sijoitus 14:s. Helinin keilapisteet olivat 25,800 ja hänen sijoituksensa oli 18:s. Nauhaohjelman pisteet olivat 23,650 ja sijoitus 19:s.

Jamilin kokonaissijoitus neliottelussa oli 15:s ja pallon, vanteen, keilojen ja nauhan yhteenlasketut pisteet olivat 107,300. Helin oli 20:s pisteillä 100,200. Neliottelun voitti Unkarin Fanni Pigniczki pistein 126,800.

Emilia Helin universiadeissa.
Emilia Helin vanneohjelmassa.

Ampumaurheilussa kisattiin miesten kivääriammunnassa (50 m). Suomelta mukana oli Riku Koskela. Hän oli karsintojen 28:s, eikä selviytynyt finaaliin.

Maanantaina suomalaisväriä ampumaurheilussa

Maanantai on suomalaisittain yhden lajin päivä Chengdussa. Riku Koskela ampuu ilmakiväärin karsinnassa aamuyöllä klo 4 Suomen aikaa.

Suomalaiset Chengdun universiadeissa maanantaina 31.7. (Suomen aikaa)

klo 4.00: Ampumaurheilu, M, ilmakivääri (10 m), karsinta: Riku Koskela

(klo 6.30: Ampumaurheilu, M, ilmakivääri (10 m), finaali)

Valikoituja kilpailulähetyksiä voit seurata FISU.tv:stä.

Seuraa universiadeja Eurosportilta.

Kisojen aikataulu- ja tulospalvelu

Lue lisää aiheesta