Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.08.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Chengdu 2023: Jaakkola neljännesvälierissä miekkailussa ja Junttila kymmenes uimahypyissä – korismiehille kirvelevä tappio puolivälierissä

Outi Jaakkola kohtasi kalpamiekkailun ensimmäisellä pudotuskierroksella Korean Chearin Kimin ja otti ottelussa voiton lukemin 15–13. Toisella kierroksella Yhdysvaltojen Audrey Chu kaatui lukemin 13–6, ja Jaakkola eteni 16:n parhaan joukkoon. Neljännesvälierissä hän sai vastaansa Korean Sinhee Leen, joka vei kohtaamisessa voiton niukasti lukemin 15–14.

– Varmasti myöhemmin ihan hyvä fiilis, vaikka nyt kyllä kirvelee, kun hävisin yhdellä pisteellä ottelun kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä. Aika vaikean kauden jälkeen kiva kuitenkin lopettaa onnistumiseen. Omaan tekemiseen olen tyytyväinen, annoin todellakin ihan kaiken, mitä irtosi ja ylitin omat odotukseni, Jaakkola summasi.

Anna Vuorinen selvitti myös tiensä toiselle pudotuskierrokselle. Liettuan Vikte Azukaite kaatui ensimmäisellä pudotuskierroksella lukemin 15–14, mutta tie katkesi Yhdysvaltojen Catherine Nixoniin, joka vei ottelun 15–12.

Eva Hautala ja Sara Salminen eivät edenneet pudotuskierroksille.

Junttila kymmenes uimahyppyfinaalissa

Juho Junttila oli kymmenes uimahyppyjen 3 m ponnahduslaudan finaalissa. Hänen kokonaispisteensä kuuden hypyn kisassa olivat 328,55. Parhaasta hypystään hän sai 63 pistettä, mutta kisa oli kokonaisuudessaan tasapainoinen suoritus.

– Aika tasainen kisa, oli monta sellaista perushyvää omantasoista hyppyä. Lopussa ehkä jäi kierteet vähän alle sen tason, mitä tein alkukilpailussa, mutta muuten ihan tasainen setti, sanoi Junttila.

Finaali oli kiinalaisten näytöstä ja he ottivat kisassa kaksoisvoiton, kun Wenao Zhang oli ylivoimainen ykkönen pistein 533,45 ja Chaohui Liang hopealla pistein 477,30.

Miehille tappio koripallossa

Suomen miehet kärsivät niukkaakin niukemman tappion Tshekille koripallon puolivälierässä. Vastustaja voitti tiukan ja tasaisen ottelun vain kahden pisteen erolla lukemin 68–66.

– Eka puoliaika oli kovaa ja fyysistä vääntöä, ja me vastattiin siihen ihan ok, matsin painopiste heitteli puolin ja toisin. Kolmas ja neljäs jakso menivät ihan samalla käsikirjoituksella, mutta meillä oli siinä kohtaa ihan selkeästi voiton avaimet käsissä ja voitto tarjottimella koko 20 minuuttia, mutta ihan jatkuvasti hävittiin neljän pisteen pelejä, eikä missään vaiheessa saatu matsia haltuun. Lopussa päästiin etäisyydelle ja saatiin vielä voittoheitto ilmaan, mutta olisi pitänyt olla kliinisempi toisella puoliajalla ja ottaa matsi haltuun ja voittaa sitä kautta, päävalmentaja Danny Jansson summasi.

Uinnissa keskiviikkona vapaauintimatkoja – ampumaurheilussa joukkuekisat

Ronny Brännkärr kauhoi 200 m vapaauinnin alkuerissä ajan 1.52,49 ja hänen sijoituksensa oli 21:s. Fanny Teijonsalo pysäytti 100 m vapaauinnin alkuerässä kellon ajassa 57,26, joka riitti sijalle 20. Roope Paatos urakoi 1500 m vapaauintia aikaan 16.05,87 ja oli erävaiheen 13:s. Suomalaisten ajat eivät riittäneet jatkopaikkoihin.

Ampumaurheilussa kisattiin joukkuekilpailut. Ilmakiväärin sekajoukkuekilpailussa Suomen kaksikko Viivi Kemppi ja Riku Koskela olivat karsintakisassa sijalla 13 ja karsiutuivat jatkosta. Ilmapistoolin karsinnoissa ampuneet Vilja-Alina Ahokangas ja Arttu Laulainen päätyivät sijalle 15 ja karsiutuivat myös finaalista.

Suomi 15:s telinevoimistelun joukkuekisassa

Telinevoimistelun joukkuekilpailu käytiin kahden päivän aikana ja Suomen joukkue joutui jännittämään sijoitustaan vielä tämän päivän kisan ajan, kunnes kaikki kilpailijat saivat suorituksensa tehtyä. Suomi oli kokonaistuloksissa 15:s ja joukkueessa kisasivat Anton Jääskeläinen, Antti Varjolaakso, Kristian Danishevski, Patrick Palmroth ja Tarmo Kanerva.

Torstaina jännittävä välieräpeli koripallossa – myös suomalaiset yleisurheilijat vauhtiin

Koripallon välierissä naiset kohtaavat Japanin. Miekkailussa käydään miesten kalvan kisa, jossa Suomelta ovat mukana Julius Jutila, Jaakko Paavolainen, Väinö Paavolainen ja Topias Tauriainen. Uinnissa vaihdetaan selkäuintiin ja mukana ovat Fanny Teijonsalo, Mia Pentti ja Ronny Brännkärr.

Yleisurheilussa nähdään kolme suomalaislajia: Jessica Kähärä kolmiloikassa, Anni Siirtola ja Saara Keskitalo 100 m aitajuoksussa ja Kiira Väänänen moukarissa.

Telinevoimistelussa alkaa naisten joukkuekilpailu ja henkilökohtainen 4-ottelu. Suomen viisikko on Minea Antila, Misella Antila, Saara Kokko, Sara Loikas ja Malla Montell.

Suomalaiset Chengdun universiadeissa torstaina 3.8. (Suomen aikaa)

klo 4.15: Yleisurheilu, N 3-loikka: Jessica Kähärä
klo 4.30: Miekkailu, M kalpa: Julius Jutila, Jaakko Paavolainen, Väinö Paavolainen, Topias Tauriainen
klo 4.37: Yleisurheilu, N 100 m aitajuoksu, alkuerät, erä 2: Anni Siirtola
klo 4.44: Uinti, N 100 m selkäuinti, karsinta: Fanny Teijonsalo, Mia Pentti
klo 4.51: Yleisurheilu, N 100 m aitajuoksu, alkuerät, erä 4: Saara Keskitalo
klo 5.02: Uinti, M 50 m selkäuinti, karsinta: Ronny Brännkärr
klo 6.20: Yleisurheilu, N moukari, Kiira Väänänen
Klo 10: Koripallo N, FIN-JPN
klo 14: Telinevoimistelu, N joukkuekilpailu ja henkilökohtainen 4-ottelu: Minea Antila, Misella Antila, Saara Kokko, Sara Loikas, Malla Montell
(klo 14.16: Uinti, N 100 m selkäuinti, välierät)
(klo 14.25: Uinti, M 50 m selkäuinti, välierät)

Valikoituja kilpailulähetyksiä voit seurata FISU.tv:stä.

Seuraa universiadeja Eurosportilta.

Kisojen aikataulu- ja tulospalvelu

Lue lisää aiheesta