Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.08.2023 | Seuratoiminta | Artikkeli

Harrastamisen kipinä syttyi triathlonin myötä: ”Voin harrastaa juuri omalla tavallani”

Mari Laurellin kiinnostus triathloniin syttyi talkootöiden myötä. Laji vaikutti jo sivusta seurattuna kiinnostavalta.

– Ajattelin, että ehkä minustakin voisi olla tuohon. Varsinaisen lajiharjoittelun pariin tiensä löysi ensin mieheni. Pian aloin myös itse haaveilla lajin aloittamisesta.

Triathloniin kuuluu uintia, juoksua ja pyöräilyä. Laurell tiedostaa, ettei laji välttämättä ensikuulemalta vaikuta helpoimmalta aikuisiän harrastukselta.

– Olen aina ihaillut lajiharrastajia heidän kunnostaan. He jaksavat uida, juosta ja pyöräillä. Minua kiehtoi ajatus siitä, että pystyisin vielä jokin päivä vastaavaan.

Seurakaverit tukevat ja kannustavat

Seura, X-tri Lahti, on ollut suuressa roolissa Laurellin triathlonharrastuksessa. Seurakaverit kannustavat ja tukevat kaiken tasoisia harrastajia.

– Seuratoiminta on kaiken kaikkiaan mahtavaa. Kilpailuissa koko porukka kannustaa ja hurraa, vaikka tulisit viimeisenä maaliin. Tunnen kuuluvani tänne. Seurakaverit kannustavat ylittämään itsensä.

Triathlonin täysmatkaan kuuluu 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä sekä maratonjuoksu. Triathlonissa on kuitenkin mahdollista kilpailla myös lyhyemmillä matkoilla.

– En tiedä tulenko koskaan kilpailemaan täysmittaisessa triathlonissa. Se ei ole päätavoitteeni. Haluan olla paremmassa kunnossa ja liikkua itselleni mieluisalla tavalla. Tärkeintä on, että voin harrastaa juuri omalla tavallani.

Häpeän voittamista

Laurell kuvaa itseään leikkisästi ”mummourheilijaksi”. Liittyminen seuraan oli häpeän voittamista.

– Tällaiselle ”mummourheilijalle” oli iso juttu liittyä seuraan, jossa on paljon menestyneitä urheilijoita. Piti ymmärtää, että minäkin voin mennä mukaan, vaikka en olekaan huippu-urheilija.

Laurellista on hienoa, että seura on ottanut avosylin vastaan kaiken tasoiset ja ikäiset harrastajat. Harrastus on tuonut mukanaan myös tärkeitä ihmissuhteita.

– En ole aikuisiällä koskaan kokenut kuuluvani johonkin yhteisöön. Seuran ansiosta olen saanut ympärilleni kaipaamani porukan. Se on ollut arvokas juttu.

– Olen kannustanut myös tuttujani kokeilemaan. Tämä laji on antanut minulle niin valtavan. Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni löytäisi myös vastaavan oman liikkumisen ilon. Jos minä pystyn tähän, pystyy kuka tahansa.

Löydä harrastamisen kipinä Sporttihausta!

Suomen Olympiakomitea ja lajiliitot haluavat innostaa uusia liikkujia seuratoiminnan pariin. Liikunnan terveysvaikutukset ovat merkittäviä niin yksilötasolla kuin yhteiskunnallisesti. Tänä syksynä harrastuksen löytäminen ja aloittaminen on helpompaa kuin koskaan. Suomisportin uudistuneesta Sporttihaku -palvelusta löytyy tuhansia harrastusmahdollisuuksia. Löydä oma harrastamisen kipinäsi – etsi uusi harrastus Suomisportin Sporttihausta!

SEURA: katso, miten mukaan Sporttihakuun!

 

Lue lisää aiheesta