Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.08.2023 | Olympiakomitea | Tiedote

Yksi päivä, 30 lajia, 0 euroa – Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin 16.9.2023 

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 16.9.2023 klo 10–17. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka tarjoaa yleisölle mahdollisuuden löytää kipinän uuteen liikuntaharrastukseen.  

 

Mitä: Olympiapäivä-tapahtuma 

Missä: Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmentie 1 

Milloin: 16.9. klo 10–17 

 

Olympiapäivänä Stadionin ympäristö täyttyy 30 lajipisteestä, joissa eri urheilulajien osaajat opastavat kokeilemaan lajeja. Olympiastadionin aukiolla pääportin edustalla on Street-alue, jossa voi kokeilla tuoreita olympialajeja, esimerkiksi katukorista. Street-alueella pääsee myös testaamaan jääkiekkoa, kaukalopalloa, hiihtoa, pyöräilyä, tennistä, salibandya ja temppuilemaan pallon kanssa katufutiksen hengessä. 

Olympiastadionin sisäpuolen Sport-alueella voi kokeilla ja seurata muun muassa yleisurheilua, uintilajeja, sulkapalloa, dartsia, SkidiNet-pallopelejä, cheerleadingiä, taitoluistelua, pesäpalloa, golfia, jousiammuntaa, rugbya, ampumaurheilua, suunnistusta, painonnostoa, taekwondoa, judoa, hokurotyu-jujutsua, karatea, nyrkkeilyä ja tankotanssia.  Sport-alueella nähdään myös Pariisin 2024 kesäolympialaisissa debytoivan tanssilajin, breakingin, taidonnäyte.  

Olympiapäivä yhdistää historiaa ja nykypäivää 

Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionin miljöössä voi heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi. Upea, huippumoderni Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto kutsuu Olympiapäivän tapahtumavieraat maksutta näyttelyihinsä. Interaktiivisen älyseinän avulla voi tutustua esimerkiksi olympialaiset kokeneiden henkilöiden tarinoihin ja näyttäviin 3D-esineisiin 

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan liikkumisen riemusta Olympiastadionille. 

 

Lue lisää: Olympiapäivä.fi

 

Lue lisää aiheesta