Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.08.2023 | Olympiakomitea | Tiedote

Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 26.8.

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui Hämeenlinnassa 25.-26.8. Hallitus keskusteli Suomen hallitusohjelmasta, liikunnan ja urheilun rahoituksesta ja Suomen Olympiakomitean strategiasta.

Hallitus totesi, että viime kevään onnistuneen vaikuttamistyön seurauksena Suomen hallitusohjelmaan on saatu merkittäviä kirjauksia koskien liikuntaa, urheilua ja liikunnallista elämäntapaa. Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori korostaa, että hallitusohjelman kirjaukset on painokkaasti vietävä käytännön toimenpiteiksi.

– Suomalaisten heikkenevä toimintakyky horjuttaa hyvinvointia. Mikäli haluamme pitää yllä nykyistä elintasoamme ja elämänlaatuamme, on meidän ensisijaisesti huolehdittava omasta ja lastemme terveydestä. On tärkeää, että hallitusohjelman kirjausten toimeenpanossa edetään ripeästi.

– Suomen Olympiakomitea sitoutuu vaikuttamaan pitkäjänteisesti suomalaisten toimintakykyyn. Liikkeellä ja liikunnallisella elämäntavalla on tässä keskeinen rooli, ja liikuntamyönteisempi yhteiskunta tukee nykyistä paremmin myös seura- ja järjestötoimintaa ja huippu-urheilua, Vapaavuori sanoo.

Tavoitteena rullaava strategia

Hallitus keskusteli liikunnan ja urheilun taloustilanteesta ja Olympiakomitean strategian ajantasaisuudesta. Laajemman strategiakeskustelun avaamista ei pidetty ajankohtaisena nykyisen hallituksen toimikaudella. Tavoitteena pidetään rullaavaa strategiaa, jossa ajantasaisuutta tarkastellaan säännöllisesti ja tarvittaessa tehdään pieniä korjauksia ilman, että koko strategiaa avataan. Tähän liittyy myös strategian päätösvuosiluvuista luopuminen. Asiasta päättää Olympiakomitean vuosikokous.

Hallitus totesi, että Sari Multalan erottua Olympiakomitean hallituksesta ministeriksi nimittämisensä jälkeen hallitus jatkaa väliaikaisesti yhdellä varapuheenjohtajalla. Olympiakomitealle valitaan toinen varapuheenjohtaja sääntömääräisesti syyskokouksessa 2023, ja toimikausi kestää syyskokoukseen 2024 asti.

Hallitus kävi myös keskustelun urheiluseurojen kehittämiseen suunnatun Tähtiseura-ohjelman laatutekijöistä. Laatutekijöiden päivitystyö viimeistellään seura- ja jäsentoimintayksikön toimesta ja uudet laatutekijät otetaan käyttöön vuoden 2024 alussa. Lisäksi hallitus päätti, että Suomen Olympiakomitean ja 16 muun liikuntajärjestön kanssa toteuttaman Urheilun Unelma -arvan nimi muutetaan Nuorelle Siivet –arvaksi. Sille haetaan lupaa arpajaisiin ja digitaalisiin arpapeleihin, ja tuotto käytetään mm. suomalaisen nuorisourheilun hyväksi.

Olympiakomitean hallitus kokoontuu seuraavan kerran 19.9.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832

Kokouksen pöytäkirja (PDF)