Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.09.2023 | Olympiakomitea | Uutinen

Taina Susiluoto KANEn puheenjohtajaksi

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan KANE:n puheenjohtajaksi on nimetty Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto. Susiluoto aloittaa tehtävässä, kun neuvottelukunnan edellinen puheenjohtaja, Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula siirtyy eläkkeelle.

Uusi puheenjohtaja pitää tärkeänä, että neuvottelukunta jatkaa avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua tulevaisuuden kansalaisyhteiskuntapolitiikan kysymyksistä.

– Aktiivinen ja toimintakykyinen yhdistys- ja vapaaehtoistoiminta on suomalaisen demokratian kulmakivi. Kansalaisyhteiskunta tuottaa ihmisille hyvinvointia ja osallisuutta sekä lisää koko Suomen toimintakykyä ja kriisinkestävyyttä. Haastavina aikoina on erityisen tärkeää, että voimme neuvottelukuntana yhdessä etsiä ratkaisuja koko kansalaisyhteiskuntaa koskeviin kysymyksiin. Ennustamattomat muutokset toimintaympäristössämme vaativat laaja-alaista yhteistyötä, jotta kansalaisyhteiskunnan elinvoimaa lisätään ja jotta dialogi viranomaisten kanssa vahvistuu, Taina Susiluoto sanoo.

Oikeusministeriön yhteydessä toimivan neuvottelukunnan tarkoituksena on edistää kansalaisyhteiskunnan ja viranomaisten välistä yhteistyötä. Neuvottelukunta koostuu kansalaisyhteiskunnan, tutkimuksen, ministeriöiden ja kuntien edustajista. KANE:n strategiassa vuosille 2022–2026 visiona on autonominen ja elinvoimainen kansalaisyhteiskunta kaikille.

Lue lisää
Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE oikeusministeriön verkkosivuilla
Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANEn strategia 2022–2026