Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.09.2023 | Olympiakomitea | Tiedote

Suomen Olympiakomitean hallitustiedote 20.9.2023

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 19.9. Hallitus hyväksyi vuoden 2024 toimintasuunnitelman rakenteen ja päälinjat. Hallituksen esitys Suomen Olympiakomitean toiminta- ja taloussuunnitelmaksi 2024 syyskokoukselle päätetään lokakuun hallituksen kokouksessa.

Hallitus kävi keskustelun Olympiakomitean saamista uusista jäsenhakemuksista ja jäsenpohjasta sekä jäsenyyden kriteereistä. Periaatteellisen keskustelun tausta-aineistona käytettiin Olympiakomitean sääntöjä, yhdistyslakia ja Pohjoismaisten liikunnan ja urheilun keskusjärjestöjen jäsenpohjasta tehtyä vertailua. Hallitus suhtautui myönteisesti jäsenpohjan laajentamiseen kumppanuusjäsenyyksien osalta.

Suomen Olympiakomitean hallitus käsittelee kutakin strategiansa kolmea päätavoitetta vuosikellon mukaan säännöllisin väliajoin kaksi kertaa vuodessa. Tällä kertaa käsiteltiin huippu-urheiluyksikön johdon valmistelema tilannekuva huippu-urheilun ajankohtaisista asioista. Hallitus kuuli huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkisen alustuksen ja kävi keskustelun huippu-urheilun strategisten tavoitteiden edistymisestä, toteutetuista toimenpiteistä ja jatkosuunnitelmista.

Lisäksi hallitus kävi lähetekeskustelun Suomen hallitusohjelman rahapeliuudistusta ja muita talouskirjauksia koskevista kannoista sekä Olympiakomitean linjasta rahapelijärjestelmän uudistamista koskevan lainsäädäntövalmistelun yhteydessä.

Olympiakomitean hallitus kokoontuu seuraavan kerran 24.10.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.

Pöytäkirja (PDF)