22.01.2024 | Huippu-urheilu | Uutinen

Gangwon 2024: Suni alppiyhdistetyn 18:s

Alppihiihto jatkui alppiyhdistetyllä, jossa laskettiin sekä super-G että pujottelu. Amélie Björkstén oli super-G:ssä paras suomalainen laskien sijalle 21. Kia Suni oli laskullaan 30:s. Poikien super-G-kierroksella Altti Pyrrö oli 35:s. Aada Marttilan ja Urho Rechardtin kilpailut päättyivät keskeytykseen super-G:ssä.

Suni paranteli asemiaan huimasti pujottelukierroksella ja nousi alppiyhdistetyn lopputuloksissa sijalle 18. Sunin pujottelulasku oli päivän 10:nneksi nopein. Björksténin alppiyhdistetty päättyi keskeytykseen pujottelussa. Kisan voitto meni Itävallan Maja Waroschitzille.

– Super-G -lasku oli tosi huono koko laskun. Puikassa oli jo vähän parempaa, ylhäältä lähti ihan hyvin. Tasaisella tuli pieni virhe ja sen jälkeen oli aika vaikea päästä takaisin rytmiin, analysoi Suni laskupäiväänsä.

Aada Marttila, Kia Suni ja Amelie Björksten yhteiskuvassa.
Aada Marttila, Kia Suni ja Amélie Björkstén yhteiskuvassa. Kuva: Roni Lukkarinen

Poikien alppiyhdistetyn lopputuloksissa pujottelu nosti Pyrrön sijalle 25. Alppiyhdistetyn voittoon laski Iso-Britannian Zak Carrick-Smith.

– Ekan kierroksen super-G:ssä tehdyt virheet sakottivat pujottelun lähtöpaikkaa ja sen seurauksena sitten oli radan kunto paljon huonompi. Ei missään nimessä ollut hyvää suorittamista tänään, tästä opitaan, ja toivon mukaan ylihuomenna suurpuikkakisassa päästään paremmin vetämään, Pyrrö summasi.

Rintala 30:s avausmatkalla

Pikaluistelussa Eeka Rintala avasi kisansa 500 metrillä, joka taittui aikaan 42,04 ja toi hänelle kilpailussa 30. sijan. Voittoon kiihdytti Saksan Finn Sonnekalb.

Kisat meni ihan hyvin, vaikka ei enkkaa tullutkaan, Rintala kiteytti kisan jälkeen.

Eeka Rintala kiihdyttää pikaluistelussa kohti kameraa.

Suomalaiset Gangwonissa tiistaina 23.1.

Alppihiihdon tiukka kisatahti jatkuu tyttöjen suurpujottelulla. Ampumahiihdossa kilpaillaan sähäkät pikamatkat. Pikaluistelussa matka pitenee 1500 metriin.

Tiistaina kisaohjelmassa:

3.00 Alppihiihto N, suurpujottelu, 1. kierros (Amélie Björkstén, Aada Marttila, Kia Suni)
3.30 Ampumahiihto M, pikamatka 7,5 km (Akseli Kirjavainen, Eemil Koskinen, Arttu Remes, Kaapo Saarinen)
5.45 Alppihiihto N, suurpujottelu, 2. kierros
5.50 Pikaluistelu M, 1500 m (Eeka Rintala)
6.30 Ampumahiihto N, pikamatka 6 km (Eveliina Hakala, Hanni Koski, Erika Kujala, Ilona Rantakömi)

Kisojen päivittyvä suomalaisaikataulu löytyy Gangwonin kisasivuilta. Täppää aikataulusta “change to my time”, niin kilpailuaikataulu näkyy Suomen aikaa.

Artikkelikuva: OIS/Jonathan Nackstrand. Handout image supplied by OIS/IOC.