Tahtiseurat_banneri

UUTISIA TÄHTISEUROILLE

An image of...

Uusi Tähtiseura-verkkopalvelu on avattu – ota palvelu käyttöön seurassanne!


Seurojen uusi kehittämistyökalu eli Tähtiseura-verkkopalvelu on nyt avattu seuranne käyttöön. Palvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja se toimii myös mobiilisti. Palvelusta löytyvät seuratoiminnan kehittämiseen tarvittavat tehtävät ja työkalut.

Tähtiseura-ohjelma pohjautuu jatkuvan kehittämisen malliin. Tähtiseura-verkkopalvelussa seura voi tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjien ja auditoijien kanssa. Verkkopalvelu kehittyy jatkuvasti ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa verkostoituminen myös muiden seurojen kanssa mahdollistuu sen avulla.

Jatkossa seura käyttää verkkopalvelua myös auditointiprosessin osana. Tähtiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein ja uutena toimintatapana seura tekee verkkopalveluun Tähtiseura-ohjelman laatutekijöiden itsearvioinnin ennen auditointilaisuutta. Auditoijana toimiva seurakehittäjä puolestaan merkitsee verkkopalveluun omat arvionsa ja auditoinnin yhteenvetoraportin. Verkkopalvelu mahdollistaa, että kehittämistyötä ja arviointia on helppo tehdä yhdessä seurakehittäjän kanssa.

Ohjeet käyttöönottoon

Tähtiseura-verkkopalvelu toimii osana Suomisportia. Suomisport on urheiluyhteisön oma, laajeneva digipalvelu, joka helpottaa seurojen arkea ja tuottaa tietoa seuran toiminnasta.

Verkkopalvelun käyttöönotto edellyttää henkilökohtaisia käyttäjätunnuksia ja käyttöoikeuksia seuran omaan lajikohtaiseen kehittämisympäristöön.

Näin pääsette alkuun:
  1. Valitkaa seurassanne/lajijaostossanne Tähtiseura-ohjelman pääyhteyshenkilö. (esim. seuranne toiminnanjohtaja).
  2. Pääyhteyshenkilö menee osoitteeseen tähtiseurat.fi ja klikkaa painiketta ”Tähtiseura-verkkopalveluun”, josta etenee verkkopalvelun etusivulle.
  3. Pääyhteyshenkilön tulee verkkopalvelun etusivulta klikata ”Hanki käyttöoikeudet”-painiketta, jolloin palvelu ohjaa omien tunnusten luontiin ja sen jälkeen hänet yhdistetään käyttäjäksi seuran omaan kehittämisympäristöön.
  4. Kun käyttöoikeudet ja tunnukset on luotu, verkkopalveluun pääsee jatkossa normaalisti sisään Tähtiseura-verkkopalvelun etusivun ”Kirjaudu sisään”-linkin kautta.
Tähtiseuran kehittämistyö ei ole ainoastaan pääyhteyshenkilön vastuulla, vaan kehittämistä tehdään yhdessä tiiminä. Kun pääyhteyshenkilönne on ensiksi päässyt sisään käyttäjäksi, voivat seuran kaikki muut käyttäjät hankkia omat käyttöoikeudet ja tunnukset verkkopalveluun. Heidän käyttöoikeuksien hyväksyntäpyynnöt menevät pääyhteyshenkilölle tai seuranne suomisport-pääkäyttäjälle, joka hyväksyy heidät käyttäjäksi.

Tarkemmat kuvalliset ohjeet palvelun käyttöönotosta sekä palvelussa toimimisesta löytyvät tähtiseurat.fi -sivulta.

Huom. jalkapallon ja salibandyn seurat! Tähtiseura-ohjelma edellyttää, että kaikki Tähtiseurat ottavat verkkopalvelun käyttöönsä. Poikkeuksena ovat kuitenkin jalkapallon ja salibandyn Tähtiseurat, joille verkkopalvelun käyttö on vapaaehtoista. Jalkapallon seuroille Tähtiseura-ohjelma on osana Suomen Palloliiton omaa laatujärjestelmää. Salibandyn seurat toteuttavat Salibandyliiton omaa seurakehitystä, jonka osana on Tähtiseura-ohjelma. Molemmilla lajeilla on omat verkkopalvelunsa kehittämistyöhön.
Tervetuloa käyttämään uutta digitaalista palveluamme!
Lisätietoja ja verkkopalvelun tuki: tahtiseurat@olympiakomitea.fi
Tähtiseura_kehittäminen
Suomisport_allekkanin_logo
Tahtiseurat_alabanneri
facebook twitter linkedin