Banská Bystrica 2022: Yleisurheilussa tuplapronssia – Welling mitaleille kuulassa, Lampinen kiekossa 

Yleisurheilukentällä saatiin mitalijuhlat, kun suomalaiset nappasivat kaksi kolmatta sijaa. 

Carmen Welling pukkasi itsensä pronssille kuulantyönnössä. Mitalityöntö kantoi 15,63 ja oli Wellingin uusi ennätys. Kulta meni Puolaan Julia Michalowskalle, jonka voittotyöntö kirjattiin lukemin 16,23. 

– Hyvin meni, tulokset parani loppua kohden ja sain vikalle vielä kunnon puristuksen kroppaan. Mitali tuntuu todella hyvältä, kommentoi iloinen mitalisti. 

Welling edustaa Turun Urheiluliittoa. Häntä valmentavat Tuomas Laaksonen ja Mika Lönnblad

Mico Lampisesta tuli EYOF-kisojen tuplamitalisti, kun hän viskasi kiekonheitossa itselleen pronssia viimeisellä heittokierroksella. Mitaliheitto kantoi 56,59. Kisan voiton vei Romanian Mihai Damian Motorca 57,12 kantaneella heitollaan. Päälajin pronssi oli urheilijalle pienoinen pettymys. 

– Mitaliheitto oli huono, olisi pitänyt olla nopeampi käsi. Kaksi kultaa näistä kisoista olisi ollut hyvä, Aaltonen kommentoi. 

– Eka arvokisa, hienostihan tämä meni. Kiekko oli vähän alakanttiin, kyllä tästä voittoa tultiin hakemaan, tämä on Micon päälaji. Hyvin hän suoriutui kisoista, ei ollut isompia jännittämisiä. Kaksi mitalia, ollaan kyllä tyytyväisiä, totesi valmentajaisä Tero Lampinen

Mico Lampisen seura on KU-58 Vantaa ja urheiluakatemia Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista