Chengdu 2023: Jaakko Paavolainen kuudes kalpamiekkailussa

Jaakko Paavolainen otteli kuudenneksi universiadien kalpamiekkailuturnauksessa. Hän kaatoi pudotuskierroksilla Australian Aedyn Pratleyn lukemin 15–6, Kiinan Lefan Yun 15–10 ja Italian Giacomo Paolinin 15–7. Neljännesfinaalissa Ranskan Luidgi Midelton oli vahvempi lukemin 15–8, mutta suomalaiselle komea kuudes sija.

Paavolainen kertoi, että hankalan alun jälkeen eteneminen oli helppoa ranskalaiseen asti, vaikka vastassa oli mm. maailman rankingissa 20:ntena oleva miekkailija, kiinalainen Lefan Yu.

– Ranskalaisella oli hyvä päivä tänään, se oli vähän liikaa. Mitali jäi voiton päähän, mutta kai tähän voi silti ihan tyytyväinen olla, ihan hyvä suoritus, Paavolainen sanoi.

Kaikki suomalaiset selvittivät tiensä alkueristä pudotuskierroksille. Topias Tauriainen voitti 128-kierroksen ottelunsa Etelä-Afrikan Pavel Tychleriä vastaan 15–10, mutta tie katkesi seuraavassa ottelussa Unkarin Peter Keszthelyitä vastaan 15–5.

– Eka oli aika rutiinimatsi. Seuraavassa jalat eivät pysyneet enää tahdissa, enkä pystynyt omalle tasolleni. Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta kisat oli hieno tapahtuma, Tauriainen sanoi.

Julius Jutila ja Väinö Paavolainen hävisivät ottelunsa 128-kierroksella. Jutilan vastustaja oli Yhdysvaltojen Joseph Wu, ja ottelu päättyi Wulle lukemin 15–7. Paavolaisen vastus oli Korean Taeyeong An ja loppulukemat korealaiselle 15–9.

Kähärä ja Väänänen nappasivat finaalipaikat yleisurheilussa

Suomen yleisurheilijat starttasivat kilpailunsa torstaina. Jessica Kähärä raivasi tiensä tyylikkäästi 3-loikan finaaliin. Kähärän loikat kantoivat karsinnassa tulokseen 13.21.

–Valmistautuminen ei ole ihan ollut parasta mahdollista nilkkavamman takia, joten täytyy olla tyytyväinen. Lauantaina lähdetään taistelemaan finaaliin ja katsotaan mihin se riittää, Kähärä summasi.

Myös Kiira Väänänen nähdään lauantaina moukarin finaalitaistoissa. Väänänen heitti karsinnassa 61.98.

– Löysää oli, mutta piti vain yrittää jaksaa. Keho on vielä aika väsynyt. Nyt on helpottunut olo, että saa vielä pari päivää valmistautua finaaliin. Pitää levätä ja saada tehtyä vielä yksi hyvä treeni tähän alle, Väänänen sanoi.

Anni Siirtola ja Saara Keskitalo kilpailivat 100 metrin aitojen alkuerissä. Keskitalo selvitti tiensä semifinaaleihin ajalla 13.41.

– Juoksu tuntui hitaalta, eikä ollut teknisesti kovin onnistunut. Aika oli yllättävän hyvä fiilikseen nähden ja kiva, että pääsi eteenpäin. Semifinaalista haen omaa parasta ja lähden parantamaan tämän päivän suoritusta.

Siirtola karsiutui semifinaaleista ajalla 13.58.

Korisnaisille tappio Japania vastaan

Koripallossa naiset kohtasivat Japanin, joka oli vahvempi 69–56. Suomen pelit jatkuvat lauantaina pronssiottelulla.

– Olen tietysti pettynyt siihen, että hävittiin, mutta todella ylpeä omasta joukkueesta ja siitä, miten me taisteltiin tänään. Kaikki kunnia Japanille, erittäin vahva naiskoripallomaa, oli hopealla viime olympialaisissa ja he ovat yksi tämän turnauksen ennakkosuosikeista. Tänään me onnistuttiin puolustuksellisesti riittävän hyvin, että oltaisiin voitettu ottelu, mutta hyökkäyksellisesti jäätiin. Varsinkin siinä vaiheessa, kun jäätiin takaa-ajoasemaan, oli hermostuneisuutta viimeistelyssä. Joukkueessa on kuitenkin vahva itseluottamus ja ollaan onnistuttu korin tekemisessä ja heittämisessä erittäin hyvin koko turnauksen ajan. Otetaan tästä oppia ja ruvetaan keskittymään pronssiotteluun, summasi päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Uimarit karsiutuivat välieristä – Suomi 7:s telinevoimistelun joukkuekisassa

Ronny Brännkärr oli miesten 50 m selkäuinnissa alkuerissä 20:s ajalla 26,04, mutta aika ei riittänyt jatkoon. Myös Mia Pentti karsiutui välieristä naisten 100 m selkäuinnissa. Hänen sijoituksensa oli 24. ajalla 1.05,75. Fanny Teijonsalo ei startannut kisaan.

Telinevoimistelussa kisattiin naisten joukkuekilpailu ja henkilökohtainen 4-ottelu. Suomi oli joukkuekilpailussa seitsemäs joukkueella Minea Antila, Misella Antila, Saara Kokko, Sara Loikas ja Malla Montell. Neliottelussa Loikas oli 25:s, Montell 26:s ja Misella Antila 32:s.

– Ihan hyvillä mielin ollaan. Meillä oli aika kokematon joukkue, toki harmittavia epäonnistumisia ja isoja virheitä tuli joukkuetulokseen ja myös neliottelutulokseen eli parannettavaa jäi, mutta paljon oli myös hyvää. Kisa oli äärettömän arvokasta kokemusta voimistelijoille, sanoi valmentaja Merja Mettänen-Raunio.

Perjantaina suomalaisia neljässä lajissa

Suomen koripallomiehet pelaavat sijoista 5–8 ja kohtaavat Liettuan. Uimahypyissä Juho Junttila kisaa 1 m ponnahduslaudan kisassa.

Uimareista perjantaina altaaseen pääsevät Ronny Brännkärr ja Roope Paatos. Yleisurheilussa suomalaisväriä kentälle tuovat alkuerä: Santtu Heikkinen, Topias Laine, Santeri Kuusiniemi, Saara Keskitalo, Ella Junnila, Venla Pulkkanen ja Eemil Helander.

Suomalaiset Chengdun universiadeissa perjantaina 4.8. (Suomen aikaa)

klo 4.24: Uinti, M 100 m vapaauinti, alkuerät: Ronny Brännkärr
klo 4.50: Yleisurheilu, M 800 m, alkuerä: Santtu Heikkinen
klo 5: Uimahypyt, M 1 m ponnahduslauta, karsinta: Juho Junttila
klo 5.08: Uinti, M 800 m vapaauinti, alkuerät: Roope Paatos
klo 5:30 Yleisurheilu, M keihäs, karsinta: Topias Laine
klo 5:40: Yleisurheilu, M 110 m aidat, alkuerät: Santeri Kuusiniemi
(klo 8: Uimahypyt, M 1 m ponnahduslauta, välierät: Juho Junttila)
klo 13.05: Yleisurheilu, N 100 m aidat, semifinaali: Saara Keskitalo
(klo 13.52: Uinti, M 100 m vapaauinti, välierät: Ronny Brännkärr)
klo 14.25: Yleisurheilu, N korkeus, karsinta: Ella Junnila, Venla Pulkkanen
klo 14.30: Koripallo M, sijoitusottelut 5–8, LTU-FIN
klo 14.38: Yleisurheilu, M 5000 m, karsinta: Eemil Helander
(klo 15.25: Yleisurheilu, N 100 m aidat, finaali: Saara Keskitalo)

Valikoituja kilpailulähetyksiä voit seurata FISU.tv:stä.

Seuraa universiadeja Eurosportilta.

Kisojen aikataulu- ja tulospalvelu

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista