Chengdu 2023: Kesäuniversiadit alkavat

Chengdun kesäuniversiadit käynnistyvät torstaina. Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Univesrsitaire, International University Sports Federation) alalinen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeissa kilpaillaan erikseen kesä- ja talvilajeissa, ja kisoihin voivat osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistuneet 17-25 -vuotiaat urheilijat. 

Suomen kisajoukkueeseen kuuluu 76 urheilijaa 11 lajista. Suomen joukkue kilpailee ampumaurheilussa, jousiammunnassa, judossa, koripallossa, miekkailussa, rytmisessä voimistelussa, taekwondossa, telinevoimistelussa, uimahypyissä, uinnissa ja yleisurheilussa.  

Torstaina kilpailunsa aloittavat jousiampujat Verne Vuorinen (tähtäinjousi) ja Vili Toivanen (taljajousi). Sekä Vuorinen että Toivanen ovat universiadikilpailujen ensikertalaisia.  

Kilpailut avataan virallisessa avajaisseremoniassa 28.7. perjantai-iltana.  

  

Suomalaiset Chengdun universiadeissa 27.7. (Suomen aikaa)

klo 3.30:  Jousiammunta, tähtäinjousi, karsinta: Verne Vuorinen  

klo 9.30: Jousiammunta, taljajousi, karsinta: Vili Toivanen  

  

Valikoituja kilpailulähetyksiä voit seurata FISU.tv:stä.  

Seuraa universiadeja Eurosportilta. 

  

Vuoden 2023 kesäuniversiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 28.7.-8.8.2023. Chengdun universiadit oli alun perin tarkoitus järjestää elokuussa 2021, mutta kisoja jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi kaksi kertaa.  

  

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin: Facebook, Twitter, Instagram. 

 

Suomen joukkueen yleisjohto: 

Jukka Tirri, joukkueen johtaja, jukka.tirri@olympiakomitea.fi, puh. 044 780 0213 

Juha Sten, joukkueen apulaisjohtaja, juha.sten@olympiakomitea.fi, puh. 044 374 6313  

Aliisa Varuhin, tiedottaja, aliisa.varuhin@olympiakomitea.fi, puh. 040 500 6205 

  

Chengdun universiadien kotisivut  

Chengdun universiadit Olympiakomitean sivuilla  

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista