Chengdu 2023: Keskitalo kuudes aitafinaalissa – Suomen korismiehille voitto Liettuasta

Yleisurheilussa saatiin perjantaina useita suomalaisonnistumisia sekä jatkopaikkoja. Saara Keskitalo pinkoi 100 m aitojen välierässä ennätyksensä 13.17, joka toi hänelle finaalipaikan. Finaalissa hänen aikansa oli 13,32 ja sijoitus kuudes.

– Tuli tosi paljon kolinaa ja muuta, mutta tällaista se on välillä. Hirveästi oli yritystä, mutta ehkä se sitten näkyi. Meni tosi yläkanttiin nämä kisat, tein ennätyksen semifinaalissa ja pääsin finaaliin, ja siellä sitten vielä kuudes sija. Hyvä fiilis jäi, Keskitalo kertoi.

Santtu Heikkinen juoksi itsensä 800 metrillä huomenna juostaviin semifinaaleihin. Heikkinen oli eränsä kolmas ajalla 1:50.36. Myös Eemil Helander nappasi finaalipaikan sunnuntaina juostavaan 5000 m finaaliin. Hän oli erässään niin ikään kolmas ajalla 14.42,00.

Topias Laineelle riitti keihäässä yksi karsintaheitto, joka kantoi 73,81. Finaali heitetään sunnuntaina.

– Finaali oli tavoite. Kisaheitto ei ollut mikään hirveän hyvän tuntuinen, mutta lensi tarpeeksi pitkälle, niin se riittää. Finaalissa on muutama tosi kova heittäjä, että kyllä siellä joutuu mitaleista ihan tosissaan taistelemaan. Tulostaso nousee varmasti ihan selkeästi, Laine summasi.

Korkeuden karsinnassa Ella Junnila ja Venla Pulkkanen varmistivat finaalipaikkansa korkeushypyssä. Molemmat ylittivät korkeuden 184. Finaali hypätään sunnuntaina.

Santeri Kuusiniemi juoksi 110 metrin aitojen alkuerissä kauden parhaansa 13,72, mutta se ei riittänyt kilpailuissa jatkoon.

Korismiehille voitto Liettuasta

Suomen koripallomiehet kohtasivat Liettuan ottelussa, jonka voittaja pelaa turnauksessa sijoista 5-6. Suomi oli kohtaamisessa vahvempi luvuin 84–69. Arnas Berucka oli ottelussa hurjassa vireessä ja tykitti saldokseen 31 pistettä. Myös peliminuutteja kertyi melkoinen määrä: 35,18.

– Olen äärimmäisen ylpeä näistä jätkistä, miten me otettiin itseämme niskasta kiinni sen Tshekki-pelin jälkeen. Kyllä tämä oli meidän Kiinan reissun toistaiseksi ehjin joukkuepelaaminen. Pidettiin Liettua tänään alle 70 pinnassa, voitettiin jokainen neljännes, ja nämä tapahtui sillä kollektiivisella yhteistekemisellä, mistä ollaan puhuttu ekasta päivästä lähtien. Kiihkeä peli, se oli kova koripallo-ottelu. Sunnuntaina mennään Romaniaa vastaan ja otetaan se viides sija sieltä. Tämä ei ole lupaus, tämä on tavoite, kiteytti päävalmentaja Danny Jansson.

Brännkärr 15:s 100 m vapaauinnissa – Junttila karsiutui uimahypyssä

Ronny Brännkärr kauhoi 100 m vapaauinnin alkuerässä ajan 50,30, jolla irtosi paikka illan välieriin. Välierässä aika parani lukemiin 50,15, joka on Brännkärrin uusi henkilökohtainen ennätys. Hänen sijoituksensa oli 15:s, ja mies oli syystäkin tyytyväinen.

– Pieniä teknisiä juttuja kun korjaisi, niin olisi jo erittäin hyvä tulos. Tietenkin hyvä fiilis siitä, että sain vihdoin tuon jatkopaikan hankittua ja hyvän uinnin tehtyä siinä. Oma ennätys vielä kaupan päälle, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Hyvillä fiiliksillä seuraaviin uinteihin, aika iso mörkö tippui harteilta tänään. Eilisen ja toissapäivän jälkeen joutui vähän kasaamaan, mutta tänään onnistui ihan hyvin, Brännkärr kertoi.

Roope Paatos oli 17:s 800 m vapaauinnissa. Hän pysäytti kellon ajassa 8.25,69, joka ei riittänyt finaaliin.

Juho Junttila kisasi 1 m ponnahduslaudan karsinnassa. Hän oli kokonaispistemäärällään 292,40 kilpailun 15:s ja karsiutui välieristä.

Suomalaiset Chengdun universiadeissa lauantaina 5.8.

Lauantaina käydään miekkailussa naisten joukkukilpailu, jossa Suomi saa ensimmäisenä vastaansa Japanin. Koripallossa Suomen naiset pelaavat pronssista Taiwania vastaan.

Uinnissa kisataan naisten 50 m selkäuinnissa sekä sekajoukkueviestissä, jossa mukana on tuttu nelikko: Fanny Teijonsalo, Mia Pentti, Ronny Brännkärr ja Roope Paatos. Yleisurheilussa mukana ovat Santtu Heikkinen, Kiira Väänänen, Urho Kujanpää, Jessica Kähärä ja Helena Leveelahti.

Suomalaiset Chengdun universiadeissa lauantaina 5.8. (Suomen aikaa)

klo 4.30: Miekkailu, N joukkuekilpailu
klo 5.00: M 800 m, semifinaali: Santtu Heikkinen
klo 5.00: Uinti, N 50 m selkäuinti, karsinnat: Mia Pentti, Fanny Teijonsalo
klo 6.00: Uinti, Mixed 4x100m vapaauinnin viesti: Fanny Teijonsalo, Mia Pentti, Ronny Brännkärr, Roope Paatos
klo 10.00: Koripallo N, pronssiottelu
klo 13: N moukari, finaali: Kiira Väänänen
klo 13:05: M seiväs, finaali: Urho Kujanpää
klo 13:30: N 3-loikka, finaali: Jessica Kähärä
(klo 14.11: Uinti, N 50 m selkäuinti, semifinaali)
klo 14.45: N kiekko, finaali: Helena Leveelahti

Valikoituja kilpailulähetyksiä voit seurata FISU.tv:stä.

Seuraa universiadeja Eurosportilta.

Kisojen aikataulu- ja tulospalvelu

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista