Chengdu 2023: Koripallossa avausvoitot Suomen joukkueille – taekwondossa Räkköläinen välierissä

Universiadit pääsivät Kiinan Chengdussa vauhtiin jo useamman suomalaislajin voimin.

Taekwondossa kisattiin liikesarjojen yksilökilpailuissa. Suomen Linda Räkköläinen eteni välieriin, jossa hänen sijoituksensa oli 14:s pistein 6,360.

– Lähdin ihan hyvillä fiiliksillä päivän kisaan. Valmistautuminen oli mennyt hyvin ja suunnitelmien mukaan ja oli siinä mielessä luottavainen olo. Karsintakierroksen ensimmäinen suoritus oli ehkä vähän vaisu, toiseen suoritukseen sain onneksi lisää draivia ja se toi paikan semifinaaliin. Semifinaalin molemmat suoritukset tuntuivat paremmilta kuin karsintakierroksen ja olen niihin tyytyväinen. Lopullinen sijoitukseni oli 14., mutta kolmanneksi parhaana eurooppalaisena lähden tyytyväisin mielin kohti marraskuun EM-kisoja. Huomiseen lähden hyvällä fiiliksellä ja nyt on ainakin kosketusta kisatatamiin ja kisajärjestelyihin. Tavoitteena karsinnoista aina finaaliin asti, summasi Räkköläinen ja viittasi huomiseen parikilpailuun.

Christian Kamphuis oli karsintaryhmänsä kahdeksas pistein 6,820, mutta karsiutui välieristä.

Koripallossa selkeät avausvoitot sekä miehille että naisille

Suomi hoiteli miesten koripallossa avausvastustajansa Azerbaidžanin reiluin lukemin 105–43. Suomalaisten pistenikkareina hääräsivät Perttu Blomgren ja Mustapha Amzil, jotka molemmat heittivät 18 pistettä.

Naisten koripallossa Suomen joukkue murskasi Romanian lukemin 102–55. Naisissa paras pistenikkari oli Sara Bejedi 17 pisteellään.

Matikaiselle tappio judotatamilla

Judossa alle 57-kiloisissa otteleva Pihla Matikainen sai vastaansa avauskierroksella isäntämaa Kiinan Ziyue Zhaon. Ottelu päättyi vastustajan ipponiin ja Matikaisen tie katkesi siihen.

– Valmistautuminen meni hyvin, mutta vastustaja oli vaan niin kova. Jotenkin ei vaan sitten pystynyt sitä päihittämään. Tyyli oli tosi erilainen ja tekeminen oli paljon räväkämpää verrattuna omaan. Vaikea vastus just sen takia, hän kertoi.

Lauantain kisaohjelmassa suomalaisittain myös jousiammuntaa, ampumaurheilua ja rytmistä voimistelua

Jousiammunnassa jatkettiin tähtäinjousen pudotuskierroksilla, jossa Verne Vuorinen sai vastaansa Moldovan Dan Olarun. Moldovalainen voitti kohtaamisen 6–0. Ampumaurheilussa Viivi Kemppi oli naisten ilmakiväärin karsinnassa 40:s tuloksella 622,5, ja karsiutui jatkosta. Ilmapistoolissa Vilja-Alina Ahokangas oli 37:s ja myös hän jäi loppukilpailun ulkopuolelle.

Rytminen voimistelu käynnistyi 4-ottelulla, jossa Emilia Helin ja Elisabeth Jamil suorittivat vanne- ja pallo-ohjelmansa. Helin oli vanneohjelmassa 21:s pistein 25,650 sekä pallo-ohjelmassa niin ikään 21:s pistein 25,100. Jamilin pisteet olivat vanteesta 28,400 ja hänen sijoituksensa oli 11:s. Hän on varapaikalla finaaliin. Pallo-ohjelman pisteet olivat 27,750 ja sijoitus 15:s, jolla hän karsiutui jatkosta.

Sunnuntaina universiadeissa viisi suomalaislajia

Sunnuntaina Suomen naisten koripallojoukkue saa vastaansa Brasilian. Miesten peleissä Suomi kohtaa Korean. Ampumaurheilussa vuorossa on miesten 50 m kivääriammunta. Suomea kisassa edustaa Riku Koskela. Judossa kisaavat Eetu Ihamäki alle 81-kiloisissa ja Emilia Kanerva alle 63-kiloisissa. Rytmisessä voimistelussa Emilia Helin ja Elisabeth Jamil jatkavat 4-otteluaan, ja vuorossa ovat keilat ja nauha. Taekwondossa liikesarjojen parikilpailussa esiintyvät Suomelta Linda Räkköläinen ja Frans Salmi.

Suomalaiset Chengdun universiadeissa sunnuntaina 30.7. (Suomen aikaa)

klo 4.00: Ampumaurheilu, M kivääri (50 m), karsinta: Riku Koskela
klo 4.00: Taekwondo, M & N liikesarjat (parikilpailu), karsinta: Frans Salmi ja Linda Räkköläinen
klo 5.00: Judo, M, -81 kg, karsinta: Eetu Ihanamäki
klo 5.00: Judo, N, -63 kg, karsinta: Emilia Kanerva
klo 9.00: Rytminen voimistelu, N, neliottelu keilat ja nauha (1. ryhmä): Emilia Helin
(klo 9.45: Taekwondo, M & N liikesarjat (parikilpailu), semifinaali)
klo 10.00: Koripallo, N, koripallo karsinnat: BRA-FIN
klo 10.30: Rytminen voimistelu, N, neliottelu keilat ja nauha (2. ryhmä): Elisabeth Jamil
(klo 11: Ampumaurheilu, M kivääri (50 m), finaali)
(klo 11.00: Judo, M, -81 kg, finaali)
(klo 11.00: Judo, N, -63 kg, finaali)
(klo 12.40: Taekwondo, M liikesarjat (parikilpailu), finaali)
klo 14.30: Koripallo, M, koripallo karsinnat: KOR-FIN

Valikoituja kilpailulähetyksiä voit seurata FISU.tv:stä.

Seuraa universiadeja Eurosportilta.

Kisojen aikataulu- ja tulospalvelu

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista