Elozon ja Suomen olympiajoukkueen yhteistyö jatkuu

Otsonipuhdistuslaitteita valmistava Elozo jatkaa Suomen olympiajoukkueen yhteistyökumppanina Milano-Cortinan talviolympialaisiin saakka 2026. Elozo toimittaa joukkueen käyttöön laitteita, jotka puhdistavat varusteet hygieenisiksi ilman vettä ja kemikaaleja.

Olympiakomitean asiakkuuspäällikkö Lauri Ijäs on iloinen yhteistyöstä, joka alkoi jo Pekingin talvikisoista 2022.

– Elozon tuotteet sopivat mainiosti huippu-urheilutasoisen varustehuollon tarpeisiin. Ammattitason urheiluvarusteet ovat hintavia, joten ne kannattaa huoltaa mahdollisimman hyvin. Emme halua lisätä urheilun aiheuttamaa ympäristökuormaa varusteilla, jotka pitää vaihtaa uusiin monta kertaa vuodessa vain siksi, että niitä on vaikea puhdistaa. Otsonipuhdistuksella voidaan lisätä varusteiden käyttömukavuutta, jatkaa niiden käyttöikää, leikata kustannuksia ja vähentää ympäristöhaittoja.

Elozon patentoima otsonipuhdistusmenetelmä poistaa hajut ja niitä aiheuttavat mikrobit ilmatiiviissä otsonointikaapissa ilman vettä ja kemikaaleja. Suomessa Elozon kaappeja on käytössä paloasemilla, sairaaloissa ja teattereissa. Kaapeissa desinfioidaan esimerkiksi palomiesten turvavarusteita, sairaaloiden hoitopatjoja ja näyttelijöiden esiintymisasuja. Jääkiekkojoukkueet käyttävät kaappia pelaajien hanskojen ja muiden suojusten kuivaamiseen ja desinfiointiin.

Elozo näkee otsonipuhdistuksessa monia kasvun mahdollisuuksia paitsi urheilijoille, myös monille ammattiryhmille.

– Otsonipuhdistus sopii monen urheilulajin varustehuoltoon. Meillä on teknisesti erinomaisesti toimiva tuote, joka ratkaisee monia hygieniaan ja hajuihin liittyviä ongelmia.

Otsonointipuhdistus sopii monien työpaikkojen vaatteiden ja varusteiden huoltoon. Sairaaloiden vaate- ja välinehuollon yksiköissä laitteilla pystytään tuhoamaan muun muassa salmonella-, listeria- ja sairaalabakteereita. Kaikkia käyttökohteita ei varmasti ole vielä edes löydetty.

– On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Suomen olympiajoukkueen kanssa. Saamme varustaa kisajoukkueet tuleviin kisoihin laitteilla, jotka auttavat pitämään kisavarusteet puhtaina, raikkaina ja hygieenisinä. Käyttäjien kokemukset ovat parhaita todisteita laitteiden toimivuudesta.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: asiakkuuspäällikkö Lauri Ijäs, puh. 040 754 0229

Elozo Oy on suomalainen vuonna 2007 perustettu yritys ja osa HTT-konsernia. Elozo suunnittelee ja valmistaa patentoituun otsonipuhdistusjärjestelmään perustuvia laitteita hajujen poistoon ja desinfiointiin. Elozon laitteita käytetään muun muassa esiintymisasujen desinfiointiin teattereissa ja oopperataloissa sekä suojavarusteiden ja apuvälineiden puhdistukseen pelastuslaitoksissa, sairaaloissa ja urheiluseuroissa.www.elozo.com

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista