Etelätalo keihäsfinaalin kahdeksas

Lassi Etelätalo sijoittui miesten keihäänheiton finaalissa kahdeksanneksi tuloksella 83,28. Etelätalo heitti karsinnassa ja finaalissa kauden kolme parasta heittoaan. 

– Ei ollut ihan niin freesi päivä kun karsinnassa, jalat oli pikkuisen pehmeän tuntuiset ja se teki juoksusta hankalampaa. Pistesija ja tulos ihan ok, mutta ei ne mitalisijat sitten niin kauas jääneet – olisi sitä huippuonnistuneella heitolla voinut nousta, Etelätalo kertasi. 

Joensuun Katajaa edustava Etelätalo kiskaisi parhaan heittonsa kilpailun kolmannella kierroksella ja varmisti sen turvin paikkansa kahdeksan parhaan joukossa. 

– En halunnut ainakaan alle 80 metrin jäädä. Se oli vähän semmoinen väkisin heitetty ja runtattu, jalat ei oikein siinäkään pelanneet. Viimeisessä heitossa oli saumat kyllä, pienestä on kiinni. Pari metriä olisi voinut tulla hyvinkin lisää. 

Olympiakultaa heitti Intian Neeraj Chopra tuloksella 87,58. Keihäskulta oli Intian kaikkien aikojen ensimmäinen yleisurheilussa otettu olympiakulta. Pehmeä alusta aiheutti päänvaivaa erityisesti maailmantilaston kärkimiehelle Saksan Johannes Vetterille. Vetterin tukijalka luisti alustalla ja saksalaisen paras heitto 82,52 jätti hänet olympiafinaalissa sijalle yhdeksän. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista