Euroopan kisat 2023: Koljonen kahdeksan parhaan joukkoon sulkapallossa – trapissa naiset hyvissä asetelmissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen

Kalle Koljonen eteni puolivälieriin Euroopan kisojen sulkapalloturnauksessa voittamalla neljännesvälierissä Azerbaidžanin Ade Resky Dwicahyon. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja päättyi Koljoselle 21–18. Toisessa erässä suomalainen sai niskaotteen ja hoiteli erävoiton lukemin 21–14. Ottelu siis Koljoselle 2–0 ja paikka puolivälieriin. 

– Tänään matsi oli ekan erän alkua lukuunottamatta aika lailla hallinnassa. Selvä peliplääni oli ja ei oikeastaan tarvinnut missään vaiheessa vaihtaa taktiikkaa, kun vastustaja yritti oikeastaan koko ajan samalla tavalla voittaa peliä ja sehän sopi mulle vallan mainiosti. Odottelin, että missä vaiheessa äijä vaihtaisi taktiikkaa, mutta sitä ei tapahtunut, Koljonen summasi. 

Huomenna Koljonen saa vastaansa Tokion olympialaisten kultamitalistin, tanskalaisen Viktor Axelsenin.  

– Kokonaisuudessaan tosi hyvä peli ja huomenna matka jatkuu Tokion olympiakultamitalistia vastaan. Vastus on kovin mahdollinen, mutta ei lähdetä nöyristelemään. 

Sulkapallolla on Euroopan kisoissa EM-kisojen arvo. 

Mäkelä-Nummela ja Antikainen hyvissä asetelmissa trapissa

Suomen trap-ampujat aloittivat torstaina urakkansa Euroopan kisoissa, kun henkilökohtaisissa kilpailuissa ammuttiin ensimmäisen päivän 75/125 kiekkoa. Satu Mäkelä-Nummela ja Noora Antikainen ovat avauspäivän jälleen sijoilla kolme ja neljä. Samassa tuloksessa on kolme muutakin naista. Jukka Laakso ja Eemil Pirttisalo jatkavat miesten trapin toiseen päivään sijoilta 24 ja 27. Perjantaina ammutaan peruskilpailun viimeiset 50 kiekkoa sekä finaalit.

Kalpamiekkailun joukkuekilpailussa sija 15 

Miekkailussa kisattiin naisten kalvan joukkuekilpailu, jossa Suomelta olivat mukana Outi JaakkolaSuvi LehtonenAnna Salminenja Anna Vuorinen. Suomi oli avausvastustajaansa Kreikkaa parempi lukemin 45–30, ja selvitti otteluvoitolla tiensä 16:n parhaan joukkueen joukkoon.  

Neljännesvärierissä Suomi sai ensimmäisenä vastaansa Puolan, joka oli parempi luvuin 43–28, joten Suomen joukkue jatkoi kamppailua sijoista 9–16.  

Suomi hävisi jatko-otteluissa Espanjalle 45–34 ja Saksalle 45–32, joten Suomen viimeinen ottelu käytiin sijoista 15–16. Ottelussa vastassa oli Liettua ja se päättyi Suomen voittoon lukemin 45–33.

Palosaari normaalimäen 16:s

Mäkihypyssä kisattiin eiliseltä kovan tuulen vuoksi siirtynyt miesten normaalimäen kisa. Suomelta mukana olivat Kasperi ValtoNiko KytösahoEetu NousiainenjaVilho Palosaari. Hyppy kulki tänään niin, että kaikki suomalaiset nähtiin myös toisella kierroksella. Päivän tuloksissa paras suomalainen oli Palosaari, joka oli 16:s. Nousiainen oli 24:s, Kytösaho 26:s ja Valto 30:s. Itävalta nappasi normaalimäen kilpailussa kaksoisvoiton. 

– Hypyt olivat ihan positiivisia tänään. Ei vielä ihan huippuhyppyjä, mutta sinne päästään pikkuhiljaa. Voin olla ihan tyytyväinen tämän päivän suorituksiin, Palosaari sanoi.

Vilho Palosaari Zakopanen normaalimäessä.

Perjantaina laaja suomalaiskattaus

Perjantaina miehet ottelevat kalpamiekkailun joukkuekilpailussa. Suomen joukkueessa mukana ovat Akseli Heinämaa, Jaakko Paavolainen, Topias Tauriainen ja Niko Vuorinen. Ensimmäinen ottelu käydään Itävaltaa vastaan. 

Ampumaurheilussa jatketaan trapin peruskilpailun toisella kilpailupäivällä. Mukana ovat Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela, Jukka Laakso ja Eemil Pirttisalo. Finaalit ammutaan perjantaina. 

Potkunyrkkeily alkaa perjantaina ja suomalaisista mukana ovat Mira Sjövall, Tatu Maunu, Jaakko Haanpää ja Tino Shikongo. Suomalaisten vastustajat päivittyvät kaavioon myöhemmin. 

Mäkihyppy jatkuu naisten suurmäen kilpailulla, jossa mukana on Jenny Rautionaho.

Suomalaiset Euroopan kisoissa perjantaina 30.6.

10.00 Ampumaurheilu, miehet, trap, 2. kilpailupäivä: Jukka Laakso, Eemil Pirttisalo
10.00 Ampumaurheilu, naiset trap, 2. kilpailupäivä: Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela
10.00 Miekkailu, miehet, kalpa, joukkuekilpailu: Suomi
11.00 Potkunyrkkeily, miehet, Full Contact -63,5 kg, puolivälierät: Tatu Maunu
11.00 Potkunyrkkeily, miehet, Full Contact -75 kg, puolivälierät: Jaakko Haanpää
11.00 Potkunyrkkeily, naiset, Point Fighting -60 kg, puolivälierät: Mira Sjövall
12.00 Sulkapallo, miehet, kaksinpeli, puolivälierät: Kalle Koljonen
16.00 Potkunyrkkeily, miehet, Point Fighting -84 kg, puolivälierät: Tino Shikongo
16.00 Potkunyrkkeily, naiset, Light Contact -60 kg, puolivälierät: Mira Sjövall
(16.00 Ampumaurheilu, naiset trap, finaali)
(17.45 Ampumaurheilu, miehet, trap, finaali)
18.30 Mäkihyppy, naiset, suurmäki, Jenny Rautionaho 

 

Euroopan kisoja voi seurata kisojen striimipalvelusta ja kisojen tulospalvelusivuilta sekä Suomen Olympiakomitean sivuilta ja Olympic Team Finlandin sosiaalisen median kanavista. 

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma. Puolassa 21.6.–2.7. järjestettävissä kisoissa on mukana 29 lajia ja 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. Euroopan kisat ovat 19 lajissa osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status. Suomalaisurheilijoita on mukana 100 ja heidät nähdään 17 eri lajissa. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista