Euroopan kisat 2023: Koljonen neljännesvälieriin sulkapallossa – mäkikisa keskeytyi kovan tuulen takia 

Kalle Koljonen sai vastaansa Tanskan Anders Antonsenin pelissä, jossa panoksena oli lohkovoitto ja paikka neljännesvälieriin. Tiukka taistelu päättyi Antonsenin voittoon 2–1, mutta yhden erän voittaminen riitti viemään Koljosen jatkopeleihin.  

– Hyvin meni, vaikka hävisinkin kolmannessa erässä. Vähän ehkä ekan erän voiton jälkeen latautuminen tyhjeni, kun jatkopaikka varmistui ja se vaikutti toiseen erään. Kolmannessa erässä sain fokuksen takaisin ja matsi sujui tosi hyvin, mutta valitettavasti 15–15-tilanteessa Antonsen sai hyvän putken päälle, Koljonen pohti pelin jälkeen. 

Nella Nyqvist kohtasi belgialaisen Lianne Tanin, joka vei ottelun nimiinsä suoraan erin 2–0. Nyqvistillä oli edellisistä otteluista alla yksi voitto ja yksi tappio, joten kahdella tappiolla hän jäi lohkon kolmanneksi, eikä päässyt jatkopeleihin. 

Nisula kahdeksan parhaan joukkoon taljajousessa

Satu Nisula kohtasi taljajousen puolivälierässä Turkin Hazal Burunin, joka kukisti Nisulan pistein 143–136. Burun ampui lopulta kilpailussa pronssimitalin. Nisula oli omaan kilpailu-urakkaansa tyytyväinen. Lopputuloksissa hän oli kahdeksas. 

– Kyllähän tähän täytyy nyt tyytyväinen olla. Täällä on aika kova joukko ampujia viivalla ja sain jo ekalla pudotuskierroksella ihan hyvän päänahan. Sellainen rauhallinen olemus mulla on luontaisesti, niin sillä pääsee jousiammunnassa pitkälle. Oli hyvä kokemus saada vuoroammuntaa huippuja vastaan niin näkee, että vielä pitää kiriä. Saa motivaatiota jatkoon, Nisula kertoi. 

– Kahdeksan parhaan joukkoon on tässä sakissa todella kova suoritus, valmentaja Perttu Ronkanen summasi.

Satu Nisula päivän kilpailun jälkeen.

Hallaselkä EM-finaalin kymmenes

Uimahypyissä kisattiin aamulla naisten 1 metrin ponnahduslaudan karsinta, josta Lauren Hallaselkä selvitti tiensä 12 parhaan joukkoon illan finaaliin. Finaalissa Hallaselän hyppyjen yhteispisteet olivat 233,50 ja niillä irtosi kymmenes sija. Uimahypyissä kilpailuilla on EM-arvo. 

– Tänään oli mun urani ensimmäinen EM-finaali metrin ponnahduslaudalla, siihen oon tyytyväinen ja yksi tavoitteista on nyt saavutettu. Hypyt ei kuitenkaan ollut ihan parasta tasoa finaalissa, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja, Hallaselkä sanoi.

Miesten normaalimäki siirtyy torstaille

Zakopanessa miesten normaalimäen kilpailu jouduttiin keskeyttämään ensimmäisen kierroksen aikana kovan tuulen takia. Kilpailu hypätään torstaina. Suomelta mukana ovat Kasperi Valto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Vilho Palosaari.

Torstain ohjelmassa neljä suomalaislajia

Torstaina kilpailunsa aloittavat trap-ampujat, kun sekä naisten että miesten kilpailuissa ammutaan peruskilpailun ensimmäinen päivä. Suomalaisista mukana ovat Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela, Jukka Laakso ja Eemil Pirttisalo

Miekkailussa jatketaan naisten kalpan joukkuekilpailulla, jossa Suomelta ovat mukana Outi Jaakkola, Suvi Lehtonen, Anna Salminen ja Anna Vuorinen. Suomi kohtaa ensimmäisenä Kreikan joukkueen. 

Sulkapallossa Kalle Koljonen jatkaa otteluitaan neljännesvälierissä. Koljosen vastus selviää myöhemmin illalla ja päivittyy kaavioon. 

Suomalaiset Euroopan kisoissa torstaina 29.6.

10.00 Miekkailu, naiset, kalpa, joukkuekilpailu: Suomi

10.00 Ampumaurheilu, miehet, trap, 1. kilpailupäivä: Jukka Laakso, Eemil Pirttisalo
10.00 Ampumaurheilu, naiset trap, 1. kilpailupäivä: Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela
10.30 Mäkihyppy, miehet, normaalimäki
12.00 alkaen neljännesvälierät: sulkapallo, miehet, kaksinpeli: Kalle Koljonen 

 

Euroopan kisoja voi seurata kisojen striimipalvelusta ja kisojen tulospalvelusivuilta sekä Suomen Olympiakomitean sivuilta ja Olympic Team Finlandin sosiaalisen median kanavista. 

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma. Puolassa 21.6.–2.7. järjestettävissä kisoissa on mukana 29 lajia ja 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. Euroopan kisat ovat 19 lajissa osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status. Suomalaisurheilijoita on mukana 100 ja heidät nähdään 17 eri lajissa. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista