Gangwon 2024: Suomi kahdeksas maastohiihdon sekajoukkueviestissä

Gangwonin kisat päättyivät suomalaisittain maastohiihdon sekajoukkueviestiin, jossa Suomi otti kahdeksannen sijan joukkueella Hanni Koski, Topias Vuorela, Nelli-Lotta Karppelin ja Kalle Tossavainen. Viestin voiton sinetöi Saksa ja loppusuoran mitalikamppailussa Ranska venytti hopealle ja Sveitsi pronssille ennen niukasti neljänneksi jäänyttä Ruotsia. 

– Ennen päivää katsottiin, että on tosi tiukka ja tasainen viesti tulossa, tosi monta hyvää joukkuetta, jotka voivat taistella mitaleista. Tiedettiin, että kaiken pitää onnistua kohdilleen, jos meinataan mitalista taistella. Ykkösosuudella Hannille kävi ehkä pieni suksenvalintavirhe ja hän teki sen, mitä pystyi tekemään siihen kohtaan ja hiihti hienosti. Topias, Nelli-Lotta ja Kalle taistelivat muut osuudet ja ottivat sen viimeisen loppusijan, mikä sieltä oli otettavissa. Tosi tyytyväinen olen meidän porukan panokseen, tänään ei vaan kaikki ihan natsannut kohdalleen, summasi valmentaja Roope Haapakangas. 

– Oli hienot, mahtavat kisat kokonaisuudessaan. Todella hienosti järjestetty tapahtuma, urheilijat nauttivat paljon. Mukana oli tosi paljon eri maita, sellaisiakin hiihtomaita, mitkä eivät niin usein ole matkassa mukana. Tuloksellisesti totta kai päällimmäisenä mielessä on Nelli-Lotan mahtavat hiihdot ja muutenkin joukkueena onnistuttiin aivan hyvin. Todella hieno reissu, Haapakangas jatkoi.  

Kisat päätökseen päättäjäisseremonian myötä 

Nuorten olympialaisten päättäjäisiä vietetään perinteisten päättäjäisseremonioin torstai-iltana. Suomen lippua kantamaan on valittu kisojen tuplamitalisti Nelli-Lotta Karppelin sekä pronssia ottaneen poikien jääkiekkojoukkueen kapteeni Eelis Uronen.  

 

Artikkelikuva: Roni Lukkarinen

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista