Gangwon: Nuorten talviolympialaisten avajaisia vietetään perjantaina

Nuorten talviolympialaiset polkaistaan vauhtiin perjantaina, kun kisojen avajaisia vietetään Etelä-Korean Gangwonissa.

Neljännet nuorten talviolympialaiset kisataan 19.1.-1.2.2024 Gangwonin maakunnassa Etelä-Koreassa, jossa kilpailtiin talviolympialaisten merkeissä myös vuonna 2018. Nuorten olympialaiset ovat Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) järjestämä, 15–18-vuotiaille nuorille suunnattu monilajinen huippu-urheilutapahtuma, jossa kisaa n. 1900 nuorta urheilijaa ympäri maailmaa.

Suomen joukkueessa on 51 urheilijaa, ja he kilpailevat kymmenessä eri lajissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, freestylessä (freeski ja parikumparelasku), jääkiekossa, lumilautailussa, maastohiihdossa, mäkihypyssä, pikaluistelussa, taitoluistelussa ja yhdistetyssä.

– Meillä on hyvä ja monipuolinen joukkue kasassa, ja kaikki ovat odottavaisella ja positiivisella fiiiksellä. Toivomme kaikille onnistumisia kovassa kansainvälisessä kilpailussa sekä hyviä kokemuksia monilajisissa kisoissa, sanoo joukkueen apulaisjohtaja Sari Rimpiläinen.

Kisojen avajaiset perjantaina 19.1.

Nuorten talviolympialaiset avataan huomenna perjantaina avajaisseremoniassa, joiden teemana on universumi symboloimassa nuorten rajattomia mahdollisuuksia. Korealainen kulttuuri on näkyvä osa ohjelmaa ja lavalla nähdään mm. suosittuja K-pop -artisteja. Seremonia huipentuu perinteiseen tapaan olympiatulen sytyttämiseen.

Suomen lippua avajaisissa kantavat mäkihyppääjä Eeli Keränen sekä Hanni Koski, joka urakoi kisoissa sekä ampumahiihdossa, että maastohiihdossa.

– On hienoa tulla valituksi tällaiseen. Aina olen katsonut olympialaisia ja avajaisseremonioita, ja miettinyt ensinnäkin, että olisi hienoa päästä olympialaisiin. Tämä on iso kunnia, sanoo Koski.

Hän ei hätkähdä etukäteen kisastarttien runsasta määrää, ja pitää molempia lajeja mielellään ohjelmassa mukana.

– En ole valinnut kumpaakaan lajia ykköslajiksi, tykkään molemmista. Aika pitkä reissu tulee ja aika paljon kisoja. Kokemusta tulee varmasti hyvin, toivottavasti myös onnistumisia.

Myös Keränen on otettu kunniatehtävästä. Myös hän odottaa kisoilta uusia kokemuksia.

– Hienoa päästä kantamaan lippua. Kunniarooli, kaikki eivät pääse lipunkantajiksi. Omalta kisareissulta odotan hienoja elämyksiä ja uutta kansainvälistä kokemusta. Toivottavasti onnistun täällä ja saan parhaita suorituksia. Täällä on tosi hyvät puitteet ja harvoin sitä pääsee olympiaympäristössä hyppäämään, toteaa Keränen.

Kisatapahtumia voi seurata kisojen kotisivuilta löytyvän striimin kautta.

Kisojen tulospalvelu

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista