Lake Placid 2023: Maastohiihdon mitalijuhlat jatkuivat Lake Placidissa keskiviikkona

Hilla Niemelä on voittanut toisen kultamitalinsa Lake Placidin universiadeissa. Hän pääsi viiden kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisaan 18 sekunnin marginaalin turvin eilisen ylivoimaisen esityksen jälkeen. Niemelä kasvatti eroa jo yli 20 sekuntiin, mutta Viron Mariel Pullesin kova veto viimeiseen pitkään nousuun kavensi eron noin kymmeneen sekuntiin. Niemelä kesti ja tuli maaliin ykkösenä 7,8 sekunnin turvin.

– Tosi tyytyväinen olen. Oli tänään aika raskasta. Latu oli nihkeä ja aika hidas, mutta onneksi oli riittävä ero tuonne taakse. Vaikka vähän meinasin tummua tuolla tokalla kierroksella, niin se silti kuitenkin riitti, iloitsi Niemelä.

Tiia Olkkonen lähti ladulle 11:ntenä ja paranteli sijoitustaan nousten kisassa kahdeksanneksi. Siiri Kaijansinkko piti eilisen sijoituksensa ja oli 23:s. Myös Vilja Kauranen otti edellä meneviä reippaasti kiinni ja nousi sijalta 39 sijalle 27.

Miesten 10 kilometrin takaa-ajokisassa kärjessä lähtenyt Ryo Hirose piti pintansa ja tuli voittajana maaliin ennen Norjan Andreas Kirkengiä. Suomalaisista Verneri Poikonen starttasi matkaan sijalta 22 ja napsi edellä meneviä kiinni nousten sijalle 13. Juha Nurmi oli 20:s.

Keränen kuudes suurpujottelussa, Paljärvi viides slopestylessä

Alppihiihdossa laskettiin miesten suurpujottelu. Emil Keränen oli hyvällä esityksellään kisan kuudes.

– Aivan hyvät tunnelmat. Eka lasku oli aika heikko, tykitin vähän liian suoraan ja tuli aika alapussissa koko lasku, joten se ei ollut hirveän nopea. Tokalle lähdettiin hyökkäämään ja tuli aivan ok lasku. Ei ollut mitkään helpot olosuhteet, ratakin oli aika kääntävä paikoittain. Ihan tyytyväinen olen mun suoritukseen, summasi Keränen.

Niklas Järvikare laski ulos ensimmäisellä kierroksella.

Freestylessä laskettiin slopestylen finaali. Voiton vei Japanin Yuna Koga. Suomen Viivi Paljärvi oli kisassa viides pisteillä 56,75.

Ampumahiihdossa pikamatkat

Ampumahiihdossa miesten pikakisassa Matias Maijala oli 16:s. Kisaa hallitsivat kazakstanilaiset; viiden kärkijoukossa oli neljä Kazakstanin ampumahiihtäjää. Voiton otti Bekentay Turlubekov.

– Taas meni penikat vähän hapoille ja ampumapenkalla oli keskittyminen hakusessa, eli siinäpä se sitten oli, kuittasi Maijala.

Naisten 7,5 kilometrin pikakisassa parasta suomalaisvauhtia piti Sofia Joronen 12:nnella sijallaan.

– Hiihto oli tänään paljon parempaa kuin siinä lyhennetyssä normaalimatkassa, ja huolto oli onnistunut. Olen tosi iloinen siitä, että mulla hiihto kulki. Ekalla ringillä meni tosi hyvin, sitten nuo ylämäet on niin raskaita, että vähän siinä hyytyi. Ammunnassa jäi parannettavaa, se harmittaa, mutta ehkä oli vähän huono asento siinä makuulla, niin ne kaksi viimeistä meni ohi sen takia, että piti vähän yksitellen ottaa niitä sieltä. Pysty oli hyvä, siinä meni vaan se yksi ohi. Olen onnellinen tuosta hiihdosta, huomenna sitten vaan paremmalla onnella, kertasi Joronen

Hilda Kukonlehto oli kisassa 16:s ja Sanni Oikkonen 24:s.

Suomalaiset Lake Placidissa 19.1.

Ajat Suomen aikaa

Kilpailevat:

17.05 Freestyle N, big air, karsinta (Viivi Paljärvi)
17.40 Pikaluistelu M, 500 m (Samuli Suomalainen, Max Kokko
20.45 Ampumahiihto M, 12,5 km (Matias Maijala)
22.25 Ampumahiihto N, 10 km (Hilda Kukonlehto, Sofia Joronen, Sanni Oikkonen)

Kisatapahtumia striimataan livenä verkossa osoitteessa https://www.fisu.tv/

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista