Mattsson ui vakuuttavasti välieriin – Potkosen olympiaurakka alkoi voitolla

Matti Mattsson ui päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa upeasti välieriin ja Mira Potkonen vei tiukan ottelun nimiinsä. Ari-Pekka Liukkonen irrotti karstoja perjantaina uitavaa päämatkaansa varten. 

Mattsson ui alkueränsä voittoon nousujohteisesti ajalla 2.08,44. Mattssonin aika oli alkuerien kolmanneksi nopein ja näin ollen Mattsson eteni huomisaamulla Suomen aikaa uitaviin välieriin. 

– Kyllä mä oon tyytyväinen. Eka satanen oli vähän pitkää, frekvenssi oli sen verran hidas ja meinasi lähteä koko uinti tippumaan. Kyllä mä lähdin erävoittoa tavoittelemaan ja mitä siinä käännöksessä pystyy hiukan katsomaan, niin arvioin missä ne muut veijarit tulee ja pyrin, että olen ensimmäisiä maalissa. Kymmenen vuotta olen tässä arvokilpailuita kiertänyt ja tänään oli yllättävän kova ’ressi’ aamupäivällä, mutta se vapautettiin pois ja nyt on hyvä jatkaa huomiseen, Mattsson tuumasi. 

Riossa olympiapronssia saavuttanut nyrkkeilijä Mira Potkonen (alle 60 kg) otteli ensimmäisen ottelunsa Ranskan Maiva Hamadouchea vastaan. Potkonen vei tiukan ottelun tuomariäänin 3-1. Potkosen turnaus jatkuu perjantaina, kun vastaan asettuu toiseksi sijoitettu Etelä-Korean Oh Yeon-Ji. 

– Oli tiukka taistelu. Tein siitä liian raskaan itselleni, lähdin puskemaan liikaa eteenpäin ja se sai vähän jalkoja puutumaan loppua kohti, Potkonen kertoi. 

Myös Ari-Pekka Liukkonen avasi olympiaurakkansa sivulajissaan 100 metrin vapaauinnissa. Liukkonen ui alkuerässä 50,48 ollen eränsä seitsemäs. Liukkonen oli alkuerien 46., kun 16 parasta uimaria eteni aikojen perusteella välieriin. 

– Aika hapokasta oli kyllä. Eka 50 metriä tuntui ihan semmoiselta melko hyvältä, mutta viimeinen 20 metriä oli aika taistelua kyllä. Ei ole treeneissä ihan noin pitkiä vetoja tullut tehtyä nyt moneen viikkoon. Oli vähän kysymysmerkki, että miten tuo 100 metriä irtoaa ja saako miten tehoja irti. Happoja tuli kyllä. Tämä oli hyvä ja kova treeniveto. Kunhan vaan palautuu tästä satasesta, niin sitten toivon mukaan löytyy se herkkyys, jota 50 metriä vaatii, Liukkonen pohti alkueräuinnin jälkeen. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista