Milja Vasikkaniemi viestinnän harjoittelijaksi Olympiakomiteaan 

Viestinnän maisterivaiheen opiskelija Milja Vasikkaniemi on aloittanut 3,5 kuukautta kestävän harjoittelun Olympiakomiteassa maaliskuun 2024 alussa. Milja opiskelee Jyväskylän yliopistossa neljättä vuotta ja on Olympiakomitean viestintätiimin vahvistuksena kesäkuun puoliväliin asti. 

Milja on opintojensa ohessa tehnyt töitä Harrastamisen Suomen malli -hankkeen kuntakoordinaattorina kotikunnassaan Ähtärissä. Lisäksi hän on ollut myös aktiivisesti mukana seuratoiminnassa, josta on ollut paljon hyötyä jo harjoittelujakson alkumetreillä. 

Kilpaurheilutaustaa Miljalta löytyy esteratsastuksen ja uinnin parista – hän on kilpaillut ratsastuksessa juniorina alue- ja kansallisella tasolla, mutta viimeisen parin vuoden aikana Milja on siirtynyt kilpailemaan uinnissa. Vaikka lajinvaihto uintiin on tapahtunut vasta parin viimeisen vuoden aikana, on kehitys ollut hyvin nopeaa: lähivuosien tavoitteena Miljalla on päästä kilpailemaan aikuisten SM-kilpailuissa.  

Olympiakomiteaa työnantajana Milja kuvailee näin: 

– Kokemukseni Olympiakomiteasta harjoittelupaikkana on ollut tähän mennessä erittäin positiivinen. Olen päässyt soveltamaan omaa viestinnän osaamistani ilahduttavan paljon, mutta myös oppimaan aivan uusiakin asioita viestinnän työstä käytännössä. Koko Olympiakomitean työyhteisö on ottanut minut ilolla vastaan, ja Sporttitalolle on aina mukava tulla tekemään töitä.  

Miljan työtehtävät harjoittelujakson aikana liittyvät pääasiassa Olympiakomitean nettisivu-uudistukseen ja materiaalipankin kehitystyöhön sekä Oppimisareenaan kevään aikana rakentuvaan urheiluseurojen viestintäkoulutukseen.