Moderni urheilulääketiede ja valmennus -verkostopäivät asiantuntijoille 20.-21.4.2023

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea järjestää kilpa- ja huippu-urheilun asiantuntijaverkostopäivät huhtikuussa yhteistyössä Olympiakomitean kanssa. Päivillä keskitytään urheilijan terveyttä ja suorituskykyisyyttä edistävään eri asiantuntijoiden moniammatilliseen yhteistyöhön.

Tapahtuman punaisena lankana kulkee valmentajien, lääkäreiden, fysioterapeuttien, fysiologien sekä lihashuollon, ravitsemuksen ja psyykkisen valmennuksen asiantuntijoiden yhteistyö suorituskyvyn ja terveyden rajapinnassa. Verkostopäivien ohjelmaryhmää johtanut Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen sanoo, että luentotarjontaa on mietitty huolella ja monesta näkökulmasta.

-Esimerkiksi urheilulääketieteen ja muun asiantuntijatoiminnan etiikasta ja juridiikasta on puhuttu liian vähän. Vaitiolovelvollisuus on asia, joka vaatii yhteisymmärrystä urheilun toimintaympäristöissä, jotta joukkueet ja tiimit toimivat laadukkaasti ja vastuullisesti. Alan toimijoilla on myös kova keskustelutarve omasta oikeusturvastaan. Toinen ajankohtainen aihe on suhteellinen energiavaje ja painon merkitys suorituskyvyssä. On korkea aika siirtyä painopuheessa sivistyksen tasolle. Ymmärrys painon merkityksestä ja painon optimoinnin vaikutuksista auttaa tätä muutosta.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1. huhtikuuta. Osanottajia on jo nyt ilmoittautunut yli 180 ja hotelli Presidentin iltajuhlaankin lähes 90. Arvokkaassa iltajuhlassa syömme kunnon illallisen ja nautimme korkeatasoisesta elävästä musiikista.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä linkistä: