Nimityksiä Suomen Olympiakomiteassa: Emilia Ottela hallintojohtajaksi, Marketta Milén HRD-päälliköksi

Emilia Ottela on valittu Suomen Olympiakomitean hallintojohtajaksi ja Marketta Milén HRD-päälliköksi. Paikat tulivat avoimeen hakuun kesällä 2023.

Ottela on toiminut aiemmin mm. Golf GameBookilla ja Golfliitossa. Hän kertoo odottavansa innolla uusia haasteita Olympiakomitean palveluksessa.

– Odotan innolla, että pääsen tekemään töitä suomalaisen liikunnan ja urheilun eteen. Omalta osaltani haluan erityisesti edistää vastuullista ja avointa hallintoa läpi koko järjestökentän.

Uudessa työssään Ottela vastaa Olympiakomiteassa myös digitalisaation edistämisestä.

– Olympiakomitea on ottanut isoja askeleita suomalaisen urheilun digitalisaatiossa. Näen tämän positiivisen kehityksen jatkamisen merkityksellisenä ja tavoitteena tulee olla järjestökentän päällekkäisten digihankkeiden välttäminen ja resurssien ohjaaminen tavalla, joka hyödyttää suomalaista urheilua läpi organisaatiorajojen, Ottela sanoo.

HRD-päälliköksi valittu Marketta Milén siirtyy Olympiakomiteaan Elinkeinoelämän keskusliitosta.

– Odotan uutta tehtävää todella suurella innolla. Olympiakomitealla on arvokas yhteiskunnallinen tehtävä ja on kunnia päästä tukemaan sen henkilöstöä ja liittoyhteisöä tärkeässä työssä.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto kertoo, että hakuprosessi herätti poikkeuksellisen paljon kiinnostusta ja erinomaisia hakijoita oli useita.

– Saimme 171 hakemusta ja pääsimme valitsemaan useista erinomaisista kandidaateista. Haluan kiittää kaikkia hakuprosessiin osallistuneita henkilöitä, ja toivon näkeväni heitä jatkossakin hakeutumassa tehtäviin urheilun parissa.

Susiluodon mukaan uudet rekrytoinnit vahvistavat Olympiakomitean uudistumista, jossa korostuvat verkostojohtaminen, avoimuus ja osallistavuus sekä liittoyhteisön yhteisten palveluiden rakentaminen tiukentuvassa taloustilanteessa.

Rekrytointien ja henkilövaihdosten myötä Olympiakomitean johtoryhmän muodostavat jatkossa toimitusjohtaja Taina Susiluoto, toiminnallisten yksiköiden johtajat Matti Heikkinen, Petri Keskitalo ja Jaana Tulla, kaupallinen johtaja Anu Kauppi, viestintäjohtaja Mika Noronen ja hallintojohtaja Emilia Ottela sekä läsnäolo-oikeudella talousjohtaja Perttu Pajukoski ja yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija Karoliina Ketola.

– Lähdemme yhdessä rakentamaan seuraavaa aaltoa Olympiakomitean ja koko laajan liikunta- ja urheiluyhteisön toimintakulttuurin uudistamisessa. Muuttuva toimintaympäristö haastaa meitä vauhdittamaan Suomen suurimman kansanliikkeen työtä ja palvelemaan entistä paremmin jäsenliittojamme, seuratoimijoita, verkostokumppaneita sekä suomalaisia liikkujia. Liikunnan ja urheilun yhteiskunnallinen merkitys on tässä ajassa valtava ja sen arvostuksen edistäminen tärkeää työtämme.

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.