Olympiakomitea kohdistaa lisäresursseja huippu-urheiluun

Pariisin olympialaisiin on tänään 186 päivää ja paralympialaisiin 219 päivää. Suomen Olympiakomitea lisää määräaikaisesti resursseja huippu-urheiluun, ja pyrkii näin varmistamaan parhaan mahdollisen tuen Pariisiin tähtääville urheilijoille ja valmentajille.   

Olympiakomitea osoittaa seuraavaan 8 kuukauden aikana noin 100 000 euroa lisärahoitusta Pariisin kisoihin liittyvään asiantuntijatyöhön. Lisäresurssien turvin huippu-urheilun asiantuntijat ovat entistäkin tiiviimmin olympialaisiin valmistautuvien kärkiurheilijoiden ja -lajien valmentautumisen tukena heidän arjessaan.  

–Meillä Suomessa on pitkäjänteisen työn tuloksena rakennettu huippu-urheilijoiden tukena toimiva moniammatillinen asiantuntijaverkosto. Tämän verkoston työtä haluamme juurruttaa edelleen vahvemmin osaksi suomalaista huippu-urheilutoimintaa. Urheilun tulokset syntyvät arjessa ja hien hajussa. Olympiakomitean lisäresursointi tukee urheilijoiden ja valmennuksen laadukasta arjen työtä kohti Pariisin kisoja, sanoo huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen Etelä-Korean Gangwonista, jossa on meneillään nuorten talviolympialaiset.  

200 000 euroa Los Angelesin uusien olympialajien tukemiseen  

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön katse on myös jo kauempana tulevaisuudessa ja vuoden 2028 Los Angelesin kisoissa. Olympiakomitea on saanut lisätehostamistukena opetus- ja kulttuuriministeriöltä 200 000 euroa uusien olympialajien tukemiseksi kohti Los Angelesia. Yhteistyö uusien olympialajien kanssa aloitetaan helmikuussa.  

– Lisäresurssit otetaan ilolla vastaan tilanteessa, jossa julkinen sektori on vaativien sopeutusten kohteena ja määrärahaleikkauksia on tuleville vuosille suunnitteilla. Rahoitus osoittaa arvostusta suomalaiseen huippu-urheiluun ja kertoo siitä, että suomalaiset iloitsevat, inspiroituvat ja elävät vahvasti mukana urheilun huippuhetkissä, sanoo Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori.   

Olympiakomitean hallitus on tähän mennessä vahvistanut 10 urheilijan valinnan Pariisin olympialaisiin. Loput urheilijat tullaan valitsemaan kevään ja alkukesän aikana 8.7. mennessä.   

Lisätiedot: Suomen Olympiakomitea, huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen, 0400917703.