Paralympiavoittajat mukaan olympiavoittajien yhdistykseen

Suomen Olympiavoittajien yhdistys on kutsunut paralympiavoittajat yhdistyksensä jäseneksi. Sääntömuutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti yhdistyksen vuosikokouksessa 11.1.2024.

Suomen Olympiavoittajat ry:n tehtävänä on olla yhdyssiteenä suomalaisten olympia- ja paralympiavoittajien välillä, sekä toimia olympia- ja paralympiaperinteiden vaalimiseksi ja Suomen urheilun edistämiseksi. Yhdistykseen kuuluu sääntömuutoksen jälkeen yhteensä 130 jäsentä (67 olympiavoittajaa ja 63 paralympiavoittajaa).

Olympiavoittajien yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Korjus iloitsee tehdystä ratkaisusta ja toivottaa paralympiavoittajat lämpimästi tervetulleeksi yhdistykseen.

– On todella mieluisaa kutsua kaikki paralympiavoittajat mukaan toimintaan. Aloimme syksyllä keskustella yhdistyksen hallituksessa paralympiavoittajien mukaan tulosta. Asiat etenivät hyvin nopeasti ja sääntömuutoksen kannatus oli alusta alkaen yksimielistä. Nyt yhdistys edustaa laajasti suomalaisen huippu-urheilun menestystä, kokemusta ja näkemystä. Muutokselle oli korkea aika ja olemme ylpeitä saadessamme koota kultamitalistit yhteen. Tervetuloa paralympiavoittajat!

Myös paralympiavoittajat ovat tyytyväisiä tehtyyn päätökseen.

– Vammaisurheilu ja parahuippu-urheilu on kulkenut pitkän tien kohti tasa-arvoa. Moninkertaisen paralympialaisten kultamitalistin Leo-Pekka Tähden valinta vuoden urheilijaksi 2017 oli iso merkkipaalu. Nyt Suomen Olympiavoittajat ry:n tekemä päätös, että myös paralympiavoittajat ovat sen jäseniä, jatkaa samalla tiellä. Se on merkittävä tasa-arvoteko. Paralympiavoittajat kiittävät hienosta päätöksestä ja antavat oman panoksensa yhdistyksen toimintaan. Kiitos asiaa aktiivisesti edistäneille, toteavat yleisurheilussa vuonna 1980 paralympiakultaa voittanut Raimo Lindberg sekä Pertti Sankilampi, maastohiihdon ensimmäinen paralympiavoittaja vuodelta 1976.