Pelissä enemmän kuin mitalit – Olympia- ja Paralympiavoittajat puolustavat liikunnan ja urheilun rahoitusta

Suomen Olympiavoittajat ry on syvästi huolissaan suunnitelluista leikkauksista liikunnan ja urheilun tukemiseen. Olympia- ja paralympiavoittajat vetoavat hallitukseen, jotta tänään alkavassa kehysriihessä muistettaisiin liikunnan ja urheilun merkitys.

– Urheilusaavutuksemme ovat antaneet suomalaisille ylpeyden ja yhteenkuuluvuuden tunteita. Ilman riittävää tukea tulevaisuuden urheilijat eivät pysty saavuttamaan sitä potentiaalia, johon heillä olisi mahdollisuus. Leikkausten myötä vaarannamme paitsi urheilijoiden urat, myös lasten ja nuorten mahdollisuudet osallistua liikuntaan, jyrähtää Olympiavoittajien puheenjohtaja Tapio Korjus.

Urheilu on ollut aina tärkeä osa suomalaista identiteettiä sekä keino edistää yhteiskunnallista yhteenkuuluvuutta ja kansainvälistä näkyvyyttä. Tulevilla olympia- ja paralympiaurheilijoilla tulee olla mahdollisuus kohtuuhintaiseen harrastamiseen ja kilpailemiseen, jotta pienenevistä ikäluokista saadaan parhaat potentiaalit pitämään Suomea maailmankartalla. Suomalaisen huippu-urheilun tulee pysyä kansainvälisesti kilpailukykyisenä.

Samalla liikunnan merkitys suomalaisten hyvinvoinnille on kiistaton. Tutkimukset osoittavat, että säännöllinen liikunta esimerkiksi vähentää terveydenhuollon kustannuksia ja edistää mielenterveyttä.

– Vetoamme päättäjiin, etteivät he sammuttaisi nuorten urheilijoiden unelmia. Leikkaukset kohdistuisivat olennaiseen osaan suomalaista yhteiskuntaa. On tärkeää ymmärtää, että investoimalla liikuntaan ja urheiluun investoimme suoraan tulevaisuutemme hyvinvointiin ja menestykseen, muistuttaa Korjus.

Olympia- ja paralympiavoittajat kehottavat hallitusta tekemään työtä sen eteen, että Suomi pysyy liikunnallisesti aktiivisena ja urheilussa menestyvänä kansakuntana.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Tapio Korjus, Suomen Olympiavoittajat ry, tapio.korjus@kuortane.com, +358405740355

Suomalaisten Olympiavoittajien yhdistys toimii Suomen Olympiakomitean asiantuntijana sekä Olympia- ja Paralympiaurheilijoiden edunvalvojana.