Perjantaina suomalaisittain jännitettävää laduilla, mäessä ja kaukalossa

Perjantain kisarupeama käynnistyy suomalaisten osalta miesten maastohiihdon perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailulla. Jännitettävää riittää jälleen kotikatsomoissa.  

Iivo Niskanen lähtee huomenna mitalijahtiin päämatkalleen ja on miettinyt taktiikan tarkkaan.  

– Aika tarkasti olen vauhdinjaon ajatellut. Hyvin pitkälle semmonen tilanne pitää saada, että toteuttaa sen oman suorituksensa huomenna, kun kello lähtee käyntiin.  

Myös Perttu Hyvärisen suoritus skiathlonissa lupaa hyvää.  

– Skiathlonissa pertsa tuntui kyllä ihan hyvälle, oli mukavaa hiihtää. Kyllä mä ihan luottavaisin mielin olen. Jos vaan saan samanlaisen jalan kuin skiathlonissa oli, niin uskon, että se riittää ihan hyvälle sijalle. Mukava lähteä tuolle matkalle.  

Remi Lindholm teki olympiadebyyttinsä jo yhdistelmäkilpailussa. Väliaikalähtö tekee kisan kulusta erilaisen.   

– Väliaikalähdössä saa enemmän keskittyä omaan suoritukseen. Siinä pitää ehkä enemmän miettiä sitten itse taktiikkaa ennen kisaa, yhteislähdössä pitää hiihtää kisan mukaan. Rata on tosi raskas. Siihen tulee kaksi samaa isoa nousua kuin 3,75 km:n radalla, sitten on niitten lisäksi monta nousua lisää.  

Ristomatti Hakola starttaa olympiakisojen avausmatkalleen. Päivän kunto on vielä arvoitus.  

– Katsotaan, kun laitetaan kello päälle ja tullaan maaliin, niin sitten se tulos nähdään. Onhan se mukava käydä koittamassa, että mihin se Omega huomenna pysähtyy. Ei tässä muuta kuin koitetaan latautua huomiseen.  

Ampumahiihdossa vuorossa naisten pikamatka 

Naisten pikakisassa matkaan lähtevät Mari Eder, Suvi Minkkinen, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä, joka pääsi viime hetkillä matkustamaan Kiinaan koronatartuntansa jälkeen.  

– Tosi mahtava fiilis päästä nyt vihdoin ja viimein starttaamaan! Valmistautuminenhan nyt on ollut melkoinen ja aika kova väsymys aikaerosta ja matkustuksesta, mutta lähdetään taistelemaan ja nauttimaan, Jänkä summasi.  

Aalto suurmäen karsinnassa 

Hyviä otteita normaalimäen kilpailussa esittänyt Antti Aalto lähtee hakemaan hyviä suorituksia myös suurmäessä.  

– On selvää, että se oli siihen mennessä parasta tekemistäni. Oli hyvä, että huomasi, että tuollaisilla hypyillä pystyy pärjäämään aika hyvin. Tältä pohjalta hyvä jatkaa isompaan mäkeen.   

Aalto on päässyt harjoituksissa testaamaan suurmäen puitteita nyt muutamaan otteeseen.   

– Samoja piirteitä kuin pienemmässä mäessä. Vauhtimäen kaarteessa on mielestäni kovempi paine ja suhteessa kovempi lentoranta. Harjoitushypyt olivat aika lähellä hyvää, mutta pikkuisen oli väsynyt kroppa edellisistä treeneistä. Eiköhän tästä tuoreella kropalla ole parempi jatkaa seuraaviin hyppyihin. Se, että on tullut hyviä hyppyjä, antaa luottamusta lähteä kisaan, Aalto summaa.   

Karsinnan 50 parasta etenee lauantain kilpailuun.  

Leijonat kohtaa Latvian 

Leijonat kohtaa toisessa alkusarjan ottelussaan Latvian klo 15.10 alkavassa ottelussa.   

Suomi avasi olympiaturnauksen Slovakiaa vastaan loistokkaasti lukemin 6–2. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan avausottelun voitto oli hyvä startti joukkueen olympiamatkalle.   

– Käännetään katseet kohti seuraava ottelua, kun tämä peli on purettu. Ehkä sellainen pieni jännitys näkyi vähän tänään. Voitto aina lämmittää mieltä. On kivempi jatkaa asioiden korjaamista, Jalonen summasi Suomen ensimmäisen pelin jälkeen.   

Suomalaiset Pekingissä 11.2.  

9.00 Maastohiihto M, 15 km p.   

11.00 Ampumahiihto N, 7,5 km  

13.00 Mäkihyppy M, suurmäki, karsinta  

15.10 Jääkiekko M, alkulohko, FIN-LAT 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista