Puoluejohdon vaalipaneelissa keskustellaan järjestöjen tulevaisuudesta

Olympiakomitea, SOSTE, Allianssi ja KULTA ry järjestävät yhteisen vaalipaneelin, joka aiheena on kansalaisjärjestöjen tulevaisuus seuraavalla hallituskaudella. Paneelissa keskustellaan, miten puolueet edistäisivät kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä ja turvaisivat järjestöissä tehtävää työtä tulevassa hallitusohjelmassa.

Paneeli järjestetään keskiviikkona 18.1. klo 9.30–11.00. Tilaisuutta voi seurata suorana tästä Vimeo-linkistä.

Miten päättäjät näkevät kansalaisjärjestöjen roolin tulevaisuudessa – ovatko ne julkisen hallinnon jatkeita vai rahoittajasta riippumattomia itsenäisiä toimijoita? Miten kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä voitaisiin kehittää? Miltä näyttää järjestöjen rahoituksen tulevaisuus? Entä mitä mieltä päättäjät ovat rahapelimonopolista – onko se jo menneen talven lumia vai säilyttämisen arvoinen järjestelmä? Millaisia panostuksia tarvitaan nuorten hyvinvointiin ja harrastamiseen seuraavalla hallituskaudella?

Keskustelemassa ovat suurimpien eduskuntapuolueiden edustajat:

  • puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto, Kokoomus
  • kansanedustaja Kike Elomaa, Perussuomalaiset
  • varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Holopainen, Vihreät
  • puoluesihteeri Anna Mäkipää, Vasemmistoliitto
  • varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, Keskusta
  • puoluesihteeri Antton Rönnholm, SDP

Paneelikeskustelu järjestetään Järjestöjohdon seminaarin yhteydessä. Kaksipäiväisessä seminaarissa kansalaisjärjestöjen johtajat sosiaali- ja terveysalan, nuorisoalan, liikunnan ja kulttuurin parista kokoontuvat yhteen valmistautumaan tulevaan hallituskauteen ja keskustelemaan kansalaisjärjestökentän toimintaedellytyksistä.

Paneelikeskustelun juontavat KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen ja Olympiakomitean yhteiskuntasuhdepäällikkö Toni Ahva.