Purjehdusseura HSS:ssä ongelmia on ollut vähemmän, kun ihmisillä ei ole monta eri palvelua, tiliä ja monella eri sähköpostiosoitteella

HSS (Helsingfors Segelsällskap) on Suomen neljänneksi suurin purjehdusseura.

Suomisport on auttanut digitalisoimaan seuran toimintaa vuodesta 2022 ja vuoden kokeilun jälkeen uusia toimintoja on otettu käyttöön pala palalta.

Jäsenkortilla yhteysalukselle ja saareen

Yksi seuran toimintaa helpottavia toimintoja ollut Suomisportin sovelluksen jäsenkortit.

– Käytämme Suomisportin jäsenkortti-ominaisuutta. Jäsenkortilla seuramme jäsenet matkustavat ilmaiseksi yhteysaluksella seuralle, joka sijaitsee saaressa. Jäsenkortilla jäsenet saavat myös alennuksia saaren ravintoloista sekä yhteistyökumppanien varusteliikkeistä. Suomisportin kautta jäsenemme ilmoittautuvat seuran järjestämiin tapahtumiin kuten koulutuksiin ja juhliin, kertoo seuran kehityspäällikkö Rosa Lindqvist.

– Emme vielä laskuta Suomisportin kautta jäsenmaksuja, koska virallinen jäsenrekisterimme on toistaiseksi vielä Membrassa. Suomisportin jäsenluettelo kuitenkin helpottaa seuran toimijoita, niin vapaaehtoisia kuin työntekijöitä monessa arjen tehtävässä. Jäsenemme ovat ottaneet uuden palvelun vastaan pääasiassa hyvin. Verrattuna esimerkiksi aiempaan käytössämme olleeseen jäsenkorttisovellukseen, homma on sujunut helpommin. Ensimmäinen kerta, kun Suomisportiin pitää kirjautua on osalle tietysti haastava, mutta sen jälkeen ongelmia on ollut vähemmän, kun ihmisillä ei ole monta eri palvelua, tiliä ja monella eri sähköpostiosoitteella, sanoo Lindqvist.

Suomisportin jäsenhallinnan etuja ovat Yhdistyslain (§ 12) mukainen toiminta ja jäsenhallinta. Palvelu ohjaa hyvään hallintoon ja laadukkaaseen seuratoimintaan, seura tuntee omat jäsenensä ja hallinnoi niitä myös tietosuojalain mukaisesti. Jäsenmaksut hoituvat helposti digimaksuina verkkokaupassa ja tulevat näkymään jäsenyyden voimaan tultua automaattisesti jäsenen Sporttitilille palveluun. Seura puolestaan saa jäsenistä ajantasaiset raportit ja näkymän jäseniin.

Yhdistyslain mukaan seuran jäsenyys syntyy jäsenkandidaatin tahdonilmauksesta ja yhdistyksen jäseneksiottopäätöksestä. Jäsenyys on elinikäinen, ellei jäsen toisin ilmoita tai häntä eroteta yhdistyksen jäsenyydestä. Yhdistyslaki ei salli automaattista jäsenyyttä, pakkojäsenyyttä, perhejäsenyyttä tai määräaikaista jäsenyyttä. Suomisportin jäsenhallinnan työkalut ovat ainutlaatuiset ja juuri urheilulle räätälöidyt tukemaan yhdistyslain mukaista toimintaa mahdollistaen samalla kaikki tarvittavat jäsenluokat ja niiden erilaiset maksut. Suomisport siis varmistaa seuran toiminnan lainsäädännön puitteissa. Tämä on yksi Suomisportin merkittävin etu. Lisäksi alusta on ilmainen ja sen käyttöönottoon on saatavilla tukea alusta lähtien.

Helpompaa viestintää jäsenille Suomisport-sovelluksesta – kurssitoiminta Suomisportiin

HSS hyödyntää Suomisport-sovellusta myös aktiiviseen jäsenviestintään.

– On oleellista, että viestit tavoittavat jäsenemme nopeasti ja ajankohtaisissa asioissa sovelluksen kautta.  Lisäksi hyödynnämme palvelua ryhmien hallintaan. Sekä aikuisten että junnujen ryhmät pyörivät Suomisportissa: ilmoittautumiset, harjoitusmaksut, ryhmän kalenteri sekä viestintä tapahtuu palvelussa. Tulevalla kaudella on tarkoitus laajentaa palvelun käyttöä alkeiskurssien ja kesäleirien myymiseen, kertoo Lindqvist.

Palvelun kehitykseen tyytyväisiä, juna ei pysähdy

Suomisportia kehittää Suomen Olympiakomitea yhteistyössä Vincitin kanssa. Myös HSS on huomattu, että palvelu kehittyy aidosti käyttäjien eli seurojen ja liikkujien toiveista.

– Suomisport on hyvä palvelu, jota todella kehitetään tarpeeseen urheiluseuroille. Palvelua kehitetään jatkuvasti. Meillä on pitkä toivelista Suomisportille ja on hienoa, että toiveita aidosti kuunnellaan. Suomisport viestii hyvin käyttäjille kehityskohteista ja palvelua rakennetaan aidosti käyttäjille. Me otamme pikkuhiljaa enemmän ja enemmän sen toimintoja käyttöön. Hyvä Olympiakomitea ja Suomisport – jatkakaa samaan malliin, toivottaa HSS:n Lindqvist.

Artikkelin kuva: Pepe Korteniemi

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista