Saarioisten ja Olympiakomitean yhteistyö on vastavoima lasten liikkumattomuuteen 

Saarioinen on tukenut Lasten Liike -ohjelmaa jo vuodesta 2020 lähtien, ja yhteistyö jatkuu myös vuonna 2024. Yhteistyön tavoitteena on lapsiperheiden arjen helpottaminen sekä lasten ja nuorten liikkumattomuuden vähentäminen.

Valtakunnallisen Move-mittauksen uusimmat tulokset paljastavat, että peruskoulun 5. ja 8. luokan oppilaiden fyysinen toimintakyky on hälyttävällä tasolla runsaalla 38 prosentilla oppilaista. Lääkkeeksi ehdotetaan liikuntaharrastusten integroimista koulupäivän yhteyteen. Se on Olympiakomitean Lasten Liike -ohjelman perusajatus ja yhdistyy hyvin myös Saarioisten tavoitteeseen tukea lapsia ja nuoria.   

– Lapsiperheen arki on usein minuutintarkkaa pyöritystä lasten koulun, vanhempien työpaikkojen ja lasten harrastuspaikkojen ympärillä. Arkea helpottaa suuresti, kun lasten harrastaminen kytketään suoraan koulupäivän yhteyteen, kuten Lasten Liikkeessä. Vanhemmat säästyvät kuljetusrumbalta ja lapset yksinäisiltä iltapäiviltä, kertoo Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

Lajikokeiluja Olympiapäivään ja Suomi-Areenalle 

Susiluoto kiittää Saarioista pitkäjänteisestä yhteistyöstä Lasten Liikkeen tukena.  

– Saarioisten tuella voimme järjestää matalan kynnyksen Lasten Liike -toimintaa ja ohjaajakoulutusta sekä tapahtumia, joihin lapset voivat tulla etsimään ja kokeilemaan itselleen sopivia liikuntalajeja. Parina vuonna järjestetty Olympiapäivä on osoittanut, että lapsiperheet lähtevät liikkeelle, kun tarjolla on paljon erilaisia kokeilupisteitä eri lajeille.  

– Meille on tärkeää olla tukemassa lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastamista. Kun harrastaminen ajoitetaan koulupäivien yhteyteen perheiden arki helpottuu ja samalla lapsilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan eri lajeja monipuolisesti, kommentoi Saarioisten kuluttajakokemuksen johtaja Tia Yrjölä. 

Valmisruoan käyttö kasvaa voimakkaasti ja yli kaksi miljoonaa suomalaista syö valmisruokaa vähintään viikoittain. Saarioisten monipuolisesta valikoimasta löytyy mainioita arjen apureita, jolloin myös muu perhe ehtii liikkumaan. Muun yhteistyön lisäksi kuluttajilla on ollut mahdollisuus lahjoittaa Saarioisten tuotereklamaatioista saamansa rahalliset hyvitykset Olympiakomitean Lasten Liikkeelle. Tänä vuonna kuluttajat halusivat osallistua hyväntekeväisyyteen ilahduttavan usein ja lahjoitettava summa kohosi yli 3 700 euron. 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista