SM-viikko 2025 järjestetään Espoossa

Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal luovutti SM-viikon isäntäkaupunkipaidan Jyväskylältä seuraavaan kaupunkiin: kesän 2025 SM-viikko järjestetään Espoossa. Paidan vastaanotti Espoon liikuntajohtaja Martti Merra.

Espoo isännöi seuraavaa SM-viikkoa elokuussa 2025. Tapahtuman keskuspaikkana toimii Leppävaaran Urheilupuisto.

SM-viikko kokoaa samalle paikkakunnalle tuhansia eri urheilulajien edustajia kisaamaan Suomen mestaruuksista. SM-viikon perusajatuksena on saada mukana oleville lajeille enemmän tunnettuutta ja näkyvyyttä, ja sitä kautta uusia seuraajia ja harrastajia. Yleisölle SM-viikko tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden tutustua ja kokeilla uusia urheilulajeja.

SM-viikkoa on järjestetty vuodesta 2016 lähtien ja Espoolla on kunnia olla tapahtuman seitsemäs isäntäkaupunki. Aiemmin suomenmestaruuksista on kisattu Tampereella (2016-17), Vantaalla (2018-19), Joensuussa (2020), Salossa (2022), Lahdessa (2023) ja Jyväskylässä (2024). Espoossa 14.-17. elokuuta 2025 järjestettävän SM-viikkotapahtuman keskuspaikkana toimii Leppävaaran upea ja monipuolinen Urheilupuisto.

– Olemme ylpeitä saadessamme SM-kisaisännyyden Espooseen loppukesällä 2025. Leppävaara tarjoaa tiiviin ja toimivan kisakeskuksen eri lajien kilpailuihin. Toivotamme kaikki tervetulleiksi Espooseen, toivottaa liikuntajohtaja Martti Merra.

SM-viikko kuuluu Olympiakomitean tapahtumiin, ja sen operatiivisesta toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhteistyössä mukana olevien lajiliittojen, isäntäkaupungin ja Ylen kanssa.

– Espoo tarjoaa erinomaiset olosuhteet liikuntaan ja urheiluun, ja ymmärtää myös suurten urheilutapahtumien merkityksen kaupungin profiilille. Leppävaaran urheilupuiston olosuhteita on kehitetty pitkäjänteisesti, joten on hienoa tarjota SM-viikon kiinnostava ja vauhdikas kattaus pääkaupunkiseudun yleisölle Espoossa. Lajikokeilujen ja huippu-urheilijoiden esimerkkien kautta jokainen meistä voi innostua itsekin liikkumaan enemmän, Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto sanoo.

Vuosien saatossa SM-viikko on esitellyt suomalaisille peräti 85 eri urheilulajia. Yle Urheilulla on vahva rooli SM-viikolla, ja Ylen kanavien kautta välitetyt eri lajien kisalähetykset ovat keränneet erittäin hyvät katsojaluvut.

– Yle Urheilu on jälleen innolla mukana rakentamassa suomalaista urheilukulttuuria. SM-viikolla valtakunnalliselle yleisölle pääsevät esiin monet lajit, joiden yksittäiset tapahtumat eivät saisi samaa huomioarvoa. Uskomme, että SM-viikon avulla voimme tuoda esiin eri lajien hienouksia sekä inspiroida suomalaisia liikkumaan ja urheilemaan monipuolisesti, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

SM-viikko 2025 järjestetään 14.-17. elokuuta 2025 Espoossa. Lajihaku avataan keväällä 2024.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista