SM-viikon avannut Petri Keskitalo: ”Liikunta- ja urheiluharrastus on myös vastuullisuusteko”

– Neljä päivää urheilun juhlaa maalla, vedessä ja ilmassa. SM-viikko antaa läpileikkauksen monipuolisesta urheilun lajikirjosta. Liikunta- ja urheiluharrastus on myös vastuullisuusteko, joka jokaisen on helppo tehdä, totesi Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan johtaja Petri Keskitalo torstaina osuvasti Lahdessa jo perinteisen SM-viikon avauspuheessaan.

Keskitalo toi esille liikunnan tärkeyttä vahvasti.

– Suomalaisten heikkenevä toimintakyky horjuttaa hyvinvointia. Mikäli haluamme pitää yllä nykyistä elintasoamme ja elämänlaatuamme, on meidän ensisijaisesti huolehdittava omasta ja lastemme terveydestä, 

– Liikkumattomuus ja liiallinen paikallaanolo ovat ulottaneet lonkeronsa syvälle suomalaiseen yhteiskuntaan. Miljardiluokan kustannusten lisäksi vaikutukset näkyvät yksilöiden ja perheiden arjessa. Tarvitsemme laajan yhteisymmärryksen ja käytännön tekoja liikkumattomuuden haittojen ennaltaehkäisytyöhön, Keskitalo jatkoi.

”Kun tuodaan nähtäväksi ja koettavaksi näin upeasti eri urheilulajeja ja liikuntamuotoja, voi harrastamisen kipinä löytyä helpostikin”, kehui Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan johtaja Petri Keskitalo Lahden SM-viikon tarjontaa avauspäivänä.

Keskitalo kehui SM-viikon mahdollisuutta tuoda kilpailupaikkoja todella lähelle yleisöä, jopa aivan kaupungin keskustaan.

– Näen SM-viikon omaavan vahvan yhteiskunnallisen ulottuvuuden. Näin tuodaan nähtäväksi, ja jopa koettavaksi, uusia mahdollisia virikkeitä ihmisille liikkumiseen. Täältä voi hyvinkin syttyä harrastamisen kipinää. Liikunta on niin monimuotoista, se on täällä helppo havaita kaikkien, itse mm. maailmanmestaruuskilpailuissa 10-ottelussa viidenneksi sijoittunut ja kahdet olympialaisetkin kilpaillut ”Elmo” Keskitalo hykerteli.

Keskitalo nosti esille myös urheiluyhteisön yhteisen Sporttihaku-palvelun toivottavasti harrastamisen kynnystä helpottavan roolin.

– Urheiluseurat ovat merkittävin suomalaisten liikuttaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Suomen Olympiakomitea ja lajiliitot haluavat innostaa uusia liikkujia seuratoiminnan pariin. Urheiluyhteisön yhteinen Sporttihaku -palvelu mahdollistaa vaivattoman tavan etsiä jokaiselle sopiva liikuntaharrastus. Nyt on aika sytyttää oma harrastamisen kipinä.  

– Kiitos Lahdelle, Ylelle ja Olympiakomitealle tämän tapahtuman aikaansaamisesta. SM-viikko kokoaa upeasti pienempiä lajeja yhteen ja tarjoaa näkvyyttä niille. Yle on ollut mukana seitsemän vuotta ja näyttänyt omaa valtavaa osaamistaan omalla alallaan, Keskitalo painotti.

Kaikkiin SM-viikon tapahtumiin on yleisöltä vapaa pääsy.

Lisää SM-viikosta:

SM-viikkoa voi seurata Yle:n kanavilla, TV2:ssa ja Areenassa, torstaista sunnuntaihin todella laajasti. 

SM-viikko voi seurata myös sen omista sosiaalisen median kanavista Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja YouTubessa. SM-viikon -nettisivuilta löytyy koostetusti kaikki olennainen tapahtumasta.

Olympiakomitea on aktiivisesti mukana SM-viikon operatiivisessa toteuttamisessa ja uutisoi myös tapatumasta päivittäin nettisivuillaan sekä sosiaalisen median kanavissaan.

Perjantain 4.8. SM-viikon ohjelman löydät täältä.

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Sakari Kuokkanen

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista