Suomalaiset Pekingissä 7.2. – talviurheilutarjonta jälleen suomalaisittain huipussaan! 

Suomalaisittain olympialaisten startti on ollut monien lajien ilotulista – eikä maanantai ole tässä kimarassa poikkeus. Maanantaina suomalaisia nähdään freestylessä, suurpujottelussa, ampumahiihdossa ja jääkiekossa.  

Anni Kärävän olympiadebyytti tapahtuu maanantaina Suomen aikaa aamuyöllä big airin karsinnalla. Kärävä valittiin myös vuoden 2018 PyeongChangin olympialaisiin, mutta viimeisissä harjoituksissa tullut polvivamma esti lopulta kisamatkan.   

Kärävä uskoo kehittyneensä laskijana viimeisen neljän vuoden aikana niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.   

– Nyt on todella hyvä fiilis olla täällä. Ajankohtana tämä on luontevampi tälle kaikelle. Nyt on alkanut pikkuhiljaa tietämään, miten itse toimii, mitä haluaa laskemiselta ja miten haluaa tehdä asioita. Kaikki tämä vahvistaa hyvää omaa fiilistä ja valmiutta erilaisiin kisoihin ja paikkoihin, Kärävä toteaa.  

– Haluan onnistua siinä, mitä olen suunnitellut. Suurempana tavoitteena on se, että voisi tietyllä tapaa koskettaa ihmisiä tai inspiroida nuorempia lähtemään lajin tai urheilun pariin ylipäätään, Kärävä lisää.   

Myös Simo Peltola kilpailee ensimmäistä kertaa olympialaisissa. Alkukaudesta Peltolan harjoittelua varjostivat loukkaantumiset, joten edustuspaikka olympialaisissa oli osittain yllätys myös Peltolalle itselleen.  

– En olisi kuvitellut, että pääsen tänne tällä kaudella. Tämä kausi ei alkanut hirveän hyvin, joten ajattelin, että tämä ei tulisi tapahtumaan tällä kaudella. Kisapaikka big airiin on todella hauska ja hyppyri on aika lailla täydellinen.  

Kaksi suomalaista suurpujottelussa 

Alppihiihdon suurpujottelussa olympialaisten ensikertalaisia nähdään kaksin kappalein, kun Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen käynnistävät kilpailunsa. Kaksikko on kerryttänyt kokemusta rutkasti niin nuorten arvokilpailuista, maailmancupista kuin MM-kisoistakin.  

– On tosi iso askel päästä olympialaisiin. Olen tosi innoissani, että pääsen kisaamaan täällä. Tavoitteeni on tehdä omat hyvät laskut, kertoo Honkanen.   

Pykäläisen osalta valmistautuminen Kiinassa on sujunut hyvin  

– Nyt alkaa pikkuhiljaa tatsi löytymään. Pitää löytää sellainen sulava laskeminen, ettei lähde yliyrittämään. Haluan laskea omalla huipputasollani ja se voi riittää ihan mihin vain.   

Honkanen ja Pykäläinen kilpailevat suurpujottelun lisäksi pujottelussa, jossa nähdään myös Rosa Pohjalainen.   

Ampumahiihdon naisten yksilökilpailut alkavat 

Naisten ampumahiihdon yksilökilpailut käynnistyvät 15 kilometrin kilpailulla. Ladulla nähdään Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Suvi Minkkinen. Eder ja Kinnunen aloittivat kilpailunsa jo lauantaina ampumahiihdon sekaviestillä.  

Kinnusella olympiakokemusta löytyy kaksin verroin. Aiemmissa kilpailuissa Valko-Venäjää edustanut Kinnunen suuntaa nyt ensimmäisiin olympialaisiinsa Suomen joukkueen väreissä.  

– On hienoa olla täällä ja haluan näyttää parhaat tulokseni. Katsotaan, kuinka käy, Kinnunen toteaa 

Naisleijonat kohtaa Sveitsin 

Naisleijonien ottelut jatkuvat. Maanantai-iltapäivällä joukkue kohtaa Sveitsin. Vaikka edeltävä ottelu Kanadaa vastaan tarjoili joukkueelle kylmää kyytiä, löytyi pelistä myös hyviä asioita.  

– Vastassa on tuttu joukkue. On hyvät muistikuvat heitä vastaan pelatuista peleistä. Valmistaudutaan katsomalla videoita ja mennään jäälle. Pelaajilla on kova halu näyttää, mitä osaamme, toteaa Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola.   

3.30 Freestyle, N big air, karsinta  

4.15 Alppihiihto, N suurpujottelu, 1. kierros   

7.30 Freestyle, M big air, karsinta  

7.45 Alppihiihto, N suurpujottelu, 2. kierros   

11.00 Ampumahiihto, N 15 km   

15.10 Jääkiekko, N alkulohko SUI-FIN  

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista