Suomalaiset Pekingissä sunnuntaina 6.2. – luvassa lumilautailua, maastohiihtoa ja mäkihyppyä

Sunnuntaina riittää jännitettävää suomalaisittain! Aamuyö tarjoilee lumilautailua; Enni Rukajärvi laskee slopestylen finaalissa ja Suomen miesten lumilautailumaajoukkue käynnistää kilpailunsa slopestylen karsinnoissa. Miesten hiihtomaajoukkue päästetään irti skiathlonissa ja Antti Aalto nähdään mäkihypyn normaalimäessä.   

Enni Rukajärvi nähdään sunnuntaina kolmatta kertaa olympialaisten slopestylen finaalissa. Rukajärvi sijoittui lauantain karsinnoissa kolmanneksi.   

Lumilautailun päävalmentaja Antti Koskinen summasi karsintaa Rukajärven osalta onnistuneeksi. Koskinen uskoo temppuja jääneen vielä varastoon myös finaalia varten.   

– Karsinta meni erittäin hyvin. Enni tuttuun tapaan varmalla suorittamisella finaaliin. Vielä jäi temppujen osalta reserviä ja hyppyrihommiin voidaan hakea upgreidia.   

Lumilautailu jatkuu miesten slopestylella 

Kalle Järvilehto ja Rene Rinnekangas aloittavat kisarupeamansa lumilautailun slopestylen karsinnoilla.   

Järvilehto luottaa kuntoonsa.   

– Tosi hyvä fiilis. On tuntunut hyvältä laskea. Ei ole ollut mitään ongelmia. Siitä olen nauttinut, Järvilehto kuvaa.   

Rinnekangas uskoo olevansa toisiin olympialaisiinsa valmiimpi verrattuna vuoden 2018 PyeongChangin olympialaisiin.   

– Olen saanut varmuutta omaan tekemiseen. Kiva, että hommat ovat menneet eteenpäin tämän neljän vuoden aikana. Eheään laskuun olisin tyytyväinen, ettei tulisi isoja virheitä.   

Kolme suomalaista starttiviivalla miesten skiathlonissa 

Sunnuntaina Suomen miesten hiihtomaajoukkueen kilpailut käynnistyvät yhdistelmähiihdolla (15 km p. + 15 km v.). Ladulla nähdään Remi Lindholm, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen.   

Olympialaisissa ensimmäistä kertaa kilpaileva Lindholm vakuuttaa, ettei olympiadebyytti ole vielä jännittänyt totuttua enempää.   

– Vähän jännittää, mutta ei nyt ihan hirveästi kuitenkaan. Samalla tavalla, miten kisat yleensäkin jännittävät, Lindholm kertoo.   

Niskanen uskoo skiathlonin antavan hyvää osviittaa omasta kunnosta ennen varsinaista päämatkaa.   

– Nyt näkee vähän, missä mennään kunnon ja kokonaispaketin kanssa. Mielenkiintoinen matka ja lähdetään kyllä tekemään tulosta myös tällä matkalla.   

Myös Hyvärinen kohdistaa katseensa avauskilpailuun odottavin mielin.   

– Tilanne on ihan tasapainoinen. Hyvän tuntuista ollut meininki täällä. Skiathlon on usein muodostunut aika lailla vapaan kisaksi, joten pitää säästää paukkuja erityisesti tuonne vapaan puolelle, Hyvärinen summaa.   

Antti Aalto nähdään mäkihypyn normaalimäessä 

Antti Aallon hyppy normaalimäen karsinnoissa siivitti Aallon sunnuntain kilpailuun. 98,5 metrin hyppy toi kokonaispisteitä 105.0 ja vei Aallon karsinnan sijalle kahdeksan. Aalto kuvaili karsinnan jälkeen tuntemuksia hypystä hyväksi.   

– Suorittaminen on ollut normaalimäestä tasaista. Luulen, että hyvä valmistautuminen kotona on syy siihen. Oli hyvä tunne hyppäämisestä pääpiirteittäin. Ihan hyvällä itseluottamuksella lähdetään eteenpäin. Koitan tehdä sen, mitä osaan. Se on kuitenkin paras tie siihen hyvään lopputulokseen  

  

Suomalaiset Pekingissä 6.2.   

3.30 Lumilautailu, N slopestyle, finaali  

6.30 Lumilautailu, M slopestyle, karsinta   

9.00 Maastohiihto, M 15+15 km yhdistelmähiihto  

13.00 Mäkihyppy, M normaalimäki  

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista