Suomalaiset Tokiossa lauantaina 24.7.

Toisena kisapäivänä Tokiossa pääsevät vauhtiin ratsukko Henri Ruoste ja Kontestro Db sekä uimari Matti Mattsson. 

Ratsastaja Henri Ruoste nähdään kisa-areenalla hevosensa Kontestro Db:n kanssa lauantaina aamupäivällä klo 11:00 alkavassa kouluratsastuskilpailussa. Ratsukko starttaa omaan suoritukseensa klo 15:24. Ruoste on ensimmäistä kertaa olympialaisissa urheilijana, Riossa hän oli mukana valmentajana. Ratsastuksessa onnistunut lopputulos vaatii hyvän suorituksen sekä ratsastajalta että hevoselta. 

– Tässä lajissa on aina hevonen ja ratsastaja, ja molemmilla pitää olla hyvä päivä, jotta radalla voi onnistua. Siihen vaikuttaa moni tekijä – ei pelkästään oma palautuminen ja keskittyminen. Mitä isompi areena, sitä herkemmin keskittyminen voi molemmilla siirtyä suorituksesta ympäristöön, mutta uskon, että fokukseni pysyy suorituksessa ja toivon, että kilpakumppanini tekee samoin. 

Parhaat suomalaissaavutukset kouluratsastuksessa ovat viidensiä sijoja. Kira Kyrklund on saavuttanut viidennen sijan kolmesti; vuosina 1980, 1988 ja 1992. 

Mattsson avaa olympialaisten suomalaisuinnit 

Toisena kisapäivänä pääsevät vauhtiin myös olympiauinnit ja suomalaisista altaaseen hyppää Matti Mattsson 100 m rintauinnin alkuerissä, jotka alkavat klo 14:25. Mattsson ui kolmannessa erässä klo 14:30. 

– Satanen on minulle lämmittelymatka, mutta 200 metrillä on tarkoitus lähteä kolmea uintia uimaan. Fokus pidetään tietenkin omassa tekemisessä, mutta finaaliin asti olen lähdössä uimaan. Sitä varten tänne lähdettiin, ja uskon, että se on myös otettavissa. 

Mattsson on tehnyt useita ennätyksiä jo tänä vuonna ja lähtee kisaamaan luottavaisin mielin. 

– Kehitys on ollut monen asian summa. On saatu tehtyä oikeita harjoituksia ja kehitytty niissä riittävästi. Moni palanen on loksahtanut kohdilleen viimeisen vuoden aikana. Kaikki terveyshuolet, joita tässä on vuosien varrella ollut, on voitettu ja kroppaan on saatu enemmän terveitä päiviä. 

Mattsson on kokenut olympiakävijä, Tokion kisat ovat hänelle jo kolmannet olympialaiset. Suomalaisuimareita on osallistunut kaikkiin olympiakisoihin aina Lontoosta 1908 lähtien. Olympiamitaleita Suomella on yhteensä neljä, joista viimeisin Jani Sievisen hopeamitali Atlantasta vuodelta 1996. 

Suomalaiset Tokiossa la 24.7. 

11:00 (15:24) MIX Kouluratsastus 1. päivä: Henri Ruoste 

14:25 (14:30) M Uinti 100 m ru alkuerät: Matti Mattsson 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista