Suomalaiset Tokiossa lauantaina 31.7.

Yleisurheilussa mukana viisi suomalaista. Golfin turnaus jatkuu kolmannella kierroksella. Purjehduksessa Nacra-17 -luokka ja uinnissa 50 m vapaauinnin välierät. 

Yleisurheilussa suomalaispäivän avaa Viivi Lehikoinen 400 m aitajuoksun alkuerissä klo 3:00 alkaen. Hänen valmistautumisensa on sujunut hyvin ja tähtäimessä on välieräpaikka. 

– Se on selvää, että siellä on niin kovia juoksijoita, että täysillä pitää mennä. Välieräpaikka on tavoite ja siihen on ihan realistiset mahdollisuudet. Kun juoksen omaa hyvää tasoa, mikä on ollut koko kauden, sillä varmasti pääsee jo pitkälle. 

Naisten 100 m aitajuoksun alkuerissä nähdään suomalaisista Annimari Korte ja Reetta Hurske. Takareisivaivoista kärsinyt Korte on kovassa kunnossa, mutta jalan tilanne on epävarma. 

– Ennätyskunnossa olisin, jos jalka olisi kunnossa. Uskon, että 12,8 pitäisi pystyä juoksemaan, jos jalka taipuu aitojen yli. Uskomattoman hienoa olla täällä. Koko elämän olen tästä haaveillut ja nyt se toteutui. 

– Kovaa tarttee juosta ekalla kierroksella. Hyvää kisaa lähden hakemaan ja fiilis nousee tästä koko ajan. Nyt keskitytään positiivisiin juttuihin ja luotetaan itseensä. Se on ainoa mitä tässä enää pystytään tekemään, summaa Hurske viime hetken valmistautumistaan. 

Suomalaisväriä nähdään myös yleisurheilun iltajaksossa, kun Kristian Pulli pääsee vauhtiin pituushypyn karsinnassa klo 13:10. 

– Karsintaan täytyy lähteä kaikki pelissä, ei auta yhtään varmistella. Täällä tarvitaan vähän pidempää hyppyä heti karsintaan. Oikeastaan kaikki on kiinni suoritusvarmuudesta. Täytyy saada merkki osumaan kohdilleen ja saada se suorituskyky näkymään tuloksessa. 

Sara Kuivisto eteni 800 m välieriin alkuerien kuudenneksi nopeimpana uudella SE-ajalla 2.00,15. Kuivisto juoksee toisessa erässä klo 15:00. 

Golfin olympiaturnaus jatkuu 

Golfin toinen kierros on parhaillaan keskeytettynä ja pelataan loppuun lauantaina alkaen klo 1:45. Kolmas kierros päässee alkamaan n. klo 3:30. Molemmat suomalaiset ehtivät pelata toisen kierroksensa loppuun ennen keskeytystä. Sami Välimäki on tilanteessa -2 ja jaetulla sijalla 34. Kalle Samooja nousi tilanteeseen +1 ja jakaa sijaa 51. 

Teijonsalo välierissä 

Fanny Teijonsalo nousi välieriin hongkongilaisen Siobhan Haugheyn vetäydyttyä naisten 50 m vapaauintikisasta. Teijonsalo ui ensimmäisessä erässä klo 5:32. 

Purjehduksessa vesillä Kurtbay ja Keskinen 

Purjehduksessa on ohjelmassa yksi suomalaislaji, Nacra-17. Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen sijoitus on kuuden lähdön jälkeen 13:s. Lauantaina purjehditaan lähdöt 7-9. 

Suomalaiset Tokiossa la 31.7. 

1:45 M Golf: Sami Välimäki, Kalle Samooja 

3:00 (3:08) N YU 400 m aj alkuerät: Viivi Lehikoinen 

4:45 N YU 100 m aj alkuerät: Reetta Hurske (1. erä), Annimari Korte (3. erä klo 5:01) 

5.32 N Uinti 50 m vu välierät: Fanny Teijonsalo 

6:05 MIX Purjehdus nacra-17 7., 8. ja 9. lähtö: Sinem Kurtbay / Akseli Keskinen 

13:10 M YU pituus karsinta: Kristian Pulli 

14:50 (15:00) N YU 800 m välierät: Sara Kuivisto 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista