Suomalaiset Tokiossa sunnuntaina 25.7.

Sunnuntaina Tokiossa kisataan suomalaisittain ampumaurheilussa, purjehduksessa ja uinnissa. Kisanäyttämöillä nähdään yhteensä seitsemän suomalaista. 

Skeet-ampujat Lari Pesonen ja Eetu Kallioinen lähtevät suoritukseensa klo 4:00 alkavissa ammunnan karsinnoissa. Valmistautuminen on Tokiossa sujunut hyvin ja sekä rata, että olosuhteet saavat kiitosta molemmilta. 

– Rata on kaikin puolin hyvä ja kelikin on ollut mukavan lämmin. Ihmisen on hyvä olla, kun on lämmintä, Kallioinen toteaa. 

Molemmat lähtevät kisaan odottavin ja rennoin mielin. 

– Harvemmin olen tyytyväinen, jos en kisaa voita, mutta en ole mitään tulostavoitetta sinällään asettanut. Koitan saada ehyen kilpailun aikaiseksi ja kiekko kerrallaan mennään, sanoo Pesonen. 

Purjehduksessa huomenna kolme suomalaista 

Purjehtijoiden kisat alkavat huomenna kolmen suomalaisen voimin. Tuula Tenkanen nähdään Laser Radial -luokan lähdössä alkaen klo 6:05, Kaarle Tapper Laser Standard -luokassa klo 8:35 ja Tuuli Petäjä-Sirén RS:X-luokassa klo 9:05. 

– Kisojen suhteen on odottava fiilis. Tavoite on purjehtia hyvä viikko ja etenkin ottaa hyvät lähdöt, sanoo kolmanteen olympiaregattaansa starttaava Tenkanen. 

Toista kertaa olympialaisissa Suomea edustava Tapper lähtee kisaan selkein tavoittein. 

– Mukana on ehkä 15 henkilöä, jotka pystyvät ottamaan mitalin. Tiukkaa kisaahan se on, mutta oma tavoite on mitali. 

Purjehtijakaartin kokenein on jo neljänsissä olympialaisissa purjehtiva Petäjä-Sirén. 

– Lähden kisaan iloisin, uteliain ja avoimin mielin. Erittäin hyvällä onnistumisella näen, että sinne kympin joukkoon medal raceen on mahdollisuuksia. Sitä kohti mennään. 

Olympia-altaassa nähdään Jallow ja Hulkko 

Uimareiden iltajakso alkaa klo 13 ja suomalaisista altaaseen pääsevät Mimosa Jallow 100 m selkäuinnin kolmannessa alkuerässä klo 13:07 ja 100 m rintauinnin kuudennessa alkuerässä Ida Hulkko klo 13:48. Toista kertaa olympialaisissa mukana oleva Jallow odottaa kisasta kovatasoista. 

– 100 metrin selkäuinnissa tulee olemaan todella kova taso. Rion jälkeen taso on noussut koko maailmassa tosi paljon. Varmasti tulee kovia uinteja, maailmanennätyksiäkin on viimeisen parin vuoden aikana rikottu. Uskon, että pystyn itsekin uimaan täällä kovaa ja haastamaan semifinaalipaikkaa. Omat odotukset on kovat ja minuutin alitusta lähdetään ajallisesti hakemaan. 

– Oma selkeä tavoite on hyvässä ja ehyessä tekemisessä. SM-kisojen jälkeen ollaan paljon yritetty kehittää satasen toista vinstaa ja sitä, että uinti kestäisi pidemmälle ja pysyisi kasassa. Treeneissä kello on kyllä tykännyt ja olen pystynyt vetämään paljon kovempia treeniaikoja kuin mitä viimeisen vuoden sisään olen pystynyt. Sillä tavalla lupaa hyvää, mutta kello lähtee tietysti aina nollasta. Oma ajatus on, että pitää jokaiseen mahdolliseen starttiin lähteä aina niin kuin se olisi viimeinen, sanoo olympiakisojen ensikertalainen Hulkko. 

Suomalaiset Tokiossa su 25.7. 

4:00 M Ammunta skeet karsinta 1. päivä: Lari Pesonen, Eetu Kallioinen 

6.05 N Purjehdus Laser Radial 1. ja 2. lähtö: Tuula Tenkanen 

8.35 M Purjehdus Laser Standard 1. ja 2. lähtö: Kaarle Tapper 

9.05 N Purjehdus RS:X 1., 2. ja 3. lähtö: Tuuli Petäjä-Sirén 

13.02 (13:07) N Uinti 100 m su alkuerät: Mimosa Jallow 

13.34 (13:48) N Uinti 100 m ru alkuerät: Ida Hulkko 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista